REAL LIFE WORKING GIRL

Μήπως ο συνάδελφός σας είναι νάρκισσος; Τα 3 πράγματα που πρέπει να προσέξετε


JTeam

17 Απριλίου 2022

Μήπως ο συνάδελφός σας είναι νάρκισσος; Τα 3 πράγματα που πρέπει να προσέξετε
Αν υποπτεύεστε ότι ο ενοχλητικός συνάδελφός σας είναι νάρκισσος, αυτά είναι τα 3 σημάδια που πρέπει να προσέξετε

Κατά τη διάρκεια της καριέρας μας, σίγουρα θα συναντήσουμε δύσκολους συναδέλφους που μας εξαντλούν, μας προκαλούν αφόρητη πλήξη ή μας ενοχλούν. Μία από τις χειρότερες κατηγορίες, όμως, είναι εκείνη των νάρκισσων.

Αναφερόμαστε στους ανασφαλείς ανθρώπους που δεν μπορούν να διαχειριστούν την κριτική, όσο καλοπροαίρετη κι αν είναι. Θέλουν να μας μειώσουν προκειηβμένου να νιώσουν καλύτερα με τον εαυτό τους και, δυστυχώς καταφέρνουν να εξελιχθούν ΄νεπαγγελματικά και να βρεθούν σε ηγετικές θέσεις. Θέλουν προσοχή, θέλουν τα εύσημα για τη δουλειά των άλλων, πιστεύουν πως είναι καλύτεροί μας κι έχουν την τάση να μας εκμεταλλεύονται.

Παρακάτω, θα δούμε 3 σημάδια που θα μας βοηθήσουν να τους αναγνωρίσουμε.

Θέλουν να έχουν πάντα τον τελευταίο λόγο

Θα μας διακόψουν, θα μιλήσουν πάνω μας, θα κάνουν ό,τι μπορούν για να πάρουν προσοχή. Δε θα μας πουν μπράβο για τις επιτυχίες μας, αλλά θα πουν πόσο καλύτερα θα έκαναν την ίδια δουλειά, ενώ δε θα αφήσουν τίποτα ασχολίαστο στα meetings.

Θα είναι χαρισματικοί, μέχρι να πάψουμε να τους φαινόμαστε χρήσιμοι

Στην αρχή της επαγγελματικής μας γνωριμίας, θα μας εντυπωσιάσουν και θα προσπαθήσουν να μας χειραγωγήσουν. Θα μας εντυπωσιάσουν με το πόσο ξεχωριστοί είναι, όμως όταν πάψουμε να τους βοηθάμε, θα μας δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Δεν αντέχουν την κριτική

Οι νάρκισσοι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και πάντα κατηγορούν άλλους για δικά τους λάθη. Όταν δέχονται αρνητικό feedback, το παίρνουν προσωπικά και θεωρούν ότι κατακρίνουμε την αξία τους ως προσωπικότητες. Παράλληλα, θα μας μειώσουν για να φανούν καλύτεροι και ποτέ δε θα προσπαθήσουν να βελτιωθούν.