REAL LIFE WORKING GIRL

Ψάχνεις δουλειά; 4 φράσεις που καλό είναι να μην πεις σε μια συνέντευξη


JTeam

11 Απριλίου 2023

Ψάχνεις δουλειά; 4 φράσεις που καλό είναι να μην πεις σε μια συνέντευξη
pexels
Απόφυγε τα κλισέ και άλλες φράσεις που είναι πιθανό να σου στερήσουν τη θέση παρόλο που μπορεί να έχεις τα απαιτούμενα προσόντα

Αν είσαι σε φάση επαγγελματικής αναζήτησης, τότε μια γρήγορη ματιά στη google θα σου δώσει μια εικόνα γύρω από τις ερωτήσεις που γίνονται στις συνεντεύξεις, όπως και για το πώς πρέπει να είναι το βιογραφικό σου.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό κομμάτι είναι το πώς θα παρουσιάσεις τον εαυτό σου και ποιες φράσεις θα επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις. Η επιλογή που θα κάνεις, μπορεί να μην υποδηλώνει καμία αυτοπεποίθηση γι' αυτό καλό είναι να προσέξεις πολύ πώς θα χειριστείς τον λόγο σου πριν χτυπήσεις την πόρτα για τη θέση.

Οι ειδικοί καταλήγουν πως υπάρχουν 5 φράσεις που καλό είναι να μη χρησιμοποιήσεις αν θες να ξεχωρίσεις ανάμεσα στους άλλους υποψηφίους:

1. «Ψάχνω για δουλειά»

Αυτή η φράση υποδηλώνει μια κάποια αδυναμία από πλευράς σου, και παρόλο που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καλό είναι να μην τη χρησιμοποιείς. Θεωρείται δεδομένο ότι βρίσκεσαι σε αναζήτηση και αν πεις στον μελλοντικό εργοδότη σου, ότι ψάχνεις δουλειά, το μόνο που θα καταφέρεις, είναι να αποδυναμωθείς στα μάτια του. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι σαν να προσπαθείς καιρό να βρεις δουλειά και δεν μπορείς. Έτσι ακούγεται τουλάχιστον, σύμφωνα με τα έμπειρα αυτιά των ειδικών.

2. «Με ενδιαφέρει η θέση»

Πρόκειται για μια εντελώς flat φράση, η οποία δεν δείχνει κανέναν ενθουσιασμό. Καλό είναι λοιπόν να βρεις εκείνες τις λέξεις που θα δείξουν πάθος και ανυπομονησία να γίνεις δεκτή/ ός στη θέση γιατί αν δεν δείξεις ότι αγαπάς αυτό που σκοπεύεις να κάνεις, μάλλον δεν θα πείσεις κανέναν. Για να πιστέψουν σε εσένα και σε όσα έχεις να προσφέρεις, πρέπει να δουν λίγη φλόγα στα μάτια σου. Έτσι λένε τουλάχιστον, οι ειδικοί.

3. «Θαυμάζω την εταιρεία σας»

Πρόκειται και πάλι για μια απαγορευτική φράση που χρησιμοποιείται από πολλούς υποψηφίους. Είναι πολύ ωραίο να λες ότι θαυμάζεις την εταιρεία, στην οποία μπορεί να πιάσεις δουλειά, αλλά δεν πρέπει να σταματήσεις εκεί. Αν δεν προσθέσεις κάτι άλλο, είναι σαν να κάνεις ένα γενικό κοπλιμέντο που θα έκανες παντού. Καλό είναι λοπόν, να εξηγήσεις τους λόγους που τη θαυμάζεις για να φανεί ότι το έχεις ψάξει.

4. «Δεν είμαι σίγουρη/ ος»

Μην υποβιβάσεις ποτέ τον εαυτό σου σε μια συνέντευξη για δουλειά, χρησιμοποιώντας αυτή τη φράση. Αν σου θέσουν μια ερώτηση- πρόκληση, χρησιμοποίησε κάποια άλλη φράση που δεν θα δείχνει ότι αμφιταλαντεύεσαι και ότι δεν μπορείς να αποφασίσεις για το αν κάνεις γι' αυτή τη θέση.