REAL LIFE WORKING GIRL

Το 1 πράγμα που δεν πρέπει να ρωτάς ποτέ σε συνέντευξη για δουλειά, αν θέλεις τη θέση


JTeam

14 Απριλίου 2023

Το 1 πράγμα που δεν πρέπει να ρωτάς ποτέ σε συνέντευξη για δουλειά, αν θέλεις τη θέση
Unsplash
Τι δεν πρέπει να ρωτάς, για να μη σε απορρίψουν αμέσως

Αν ψάχνεις για δουλειά και πηγαίνεις από συνέντευξη σε συνέντευξη χωρίς αποτέλεσμα, το πιθανότερο είναι να μην είσαι εσύ το πρόβλημα. Ωστόσο, υπάρχει μία ερώτηση που κάνει τους εν δυνάμει εργοδότες να σε κοιτούν λίγο περίεργα και, ενδεχομένως, σου στερήσει τη θέση.

Τι δεν πρέπει αν ρωτάς; Τι προβλέπει η εταιρεία σχετικά με την τηλεργασία. Και πριν ξεφωνήσεις “ΟΚ, boomer”, θα σε προλάβουμε και θα σου πούμε πως υπάρχει λόγος.

Γενικά, ξέρουμε όλοι ότι το να δουλεύεις μερικές φορές από το σπίτι, μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην ψυχική σου υγεία. Φτιάχνεις μόνος σου τα ωράρια σου, αποφεύγεις ενοχλητικούς συνεργάτες - γενικά, είναι καλό πράγμα. Ωστόσο, η επιστροφή στην κανονικότητα έχει γίνει. Και παρόλο που οι εργαζόμενοι σκεφτόμαστε διαφορετικά, οι εργοδότες παραμένουν κολλημένοι σε μερικές πεπαλαιωμένες, αν θέλεις, αντιλήψεις.

Έρευνα του GoodHire έδειξε πως το 78% των managers προτιμά να πηγαίνουμε στο γραφείο, ενώ το 51% τους σίγουρα έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο της μείωσης μισθού σ’ εκείνους που επιμένουν να δουλεύουν από τον χώρο τους. Κι επειδή άνθρωποι σαν τον Mark Zuckerberg και τον Elon Musk επικροτούν αυτές τις απόψεις, ενώ θεωρούν ότι το έχουμε παρακάνει με την τηλεργασία και η απόδοσή μας, πέφτει, δεν τους αρέσει να τη ζητάμε.

Αν, λοιπόν, ψάχνεις σαν τρελός για δουλειά, μη ρωτήσεις περί τηλεργασίας μέχρι να έχεις θετική απάντηση.