REAL LIFE WORKING GIRL

Στο 2ο Networking Event της Sistech στην Ελλάδα, είδαμε στην πράξη τη δύναμη της συμπερίληψης και την αξία της ευκαιρίας


ΣΟΦΙΑ ΔΡΟΥΓΚΑ

19 Οκτωβρίου 2023

Στο 2ο Networking Event της Sistech στην Ελλάδα, είδαμε στην πράξη τη δύναμη της συμπερίληψης και την αξία της ευκαιρίας
25+ Έλληνες Recruiters ανέλαβαν απτή δράση για την ένταξη ταλαντούχων γυναικών προσφύγων στην εκδήλωση δικτύωσης της Sistech. To JennyGr βρέθηκε στο event και είδε από κοντά την παρουσίαση όλων των συμμετεχόντων γυναικών στο πρόγραμμα, καθώς και την ιδιαίτερη στήριξη των εταιριών - συνεργατών που έδωσαν και δίνουν μια networking ευκαιρία ένταξής τους στο ανθρώπινο δυναμικό τους.

Μετά από 6 μήνες εντατικής εκπαίδευσης και καθοδήγησης, οι 15 γυναίκες πρόσφυγες που υποστηρίχθηκαν από τη Sistech παρουσίασαν το σχέδιο επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας σε ένα ακροατήριο απαρτιζόμενο από περισσότερους από 70 επαγγελματίες πληροφορικής από εταιρείες τεχνολογίας, από μεγάλες διεθνείς εταιρείες όπως η Cisco και η Concentrix+Webhelp μέχρι μικρότερους και καινοτόμους ελληνικούς φορείς όπως η Agile actors.

Jenny.Gr

Από το ακροατήριο, 25+ άτομα ήταν εκπρόσωποι ανθρώπινου δυναμικού από εταιρείες τεχνολογίας που προσλαμβάνουν άτομα με δεξιότητες πληροφορικής παρόμοιες με αυτές που απέκτησαν οι fellows στο πρόγραμμα Springboard, όπως : web development, data analysis, UX-UI design, digital project management, cybersecurity και IT support.

Jenny.Gr

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην περίπτωση μιας γυναίκας πρόσφυγα, η οποία, μόλις 48 ώρες μετά το γεγονός, έλαβε προσφορά εργασίας σε μία κορυφαία εταιρεία Business Process Outsourcing στην Ελλάδα. Χάρη στην υποστήριξη της Sistech και των κοινωνικών εταίρων, μια γυναίκα που ζούσε για μήνες σε προσφυγικούς καταυλισμούς, εντάσσεται τώρα στην εταιρεία ως Digital Experience Advisor έχοντας βρει ήδη διαμονή στην Αθήνα.

"Χωρίς την ισχυρή συνεργασία μεταξύ μη κερδοσκοπικών οργανισμών και ιδιωτικού τομέα, η συγκεκριμένη συμμετάσχουσα της Sistech δεν θα μπορούσε να αποδεχθεί την προσφορά και να συνεισφέρει στην ελληνική κοινωνία και τους φορολογούμενους. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε και να αυξήσουμε τον αριθμό των εγχώριων εταιρειών τεχνολογίας με τις οποίες συνεργαζόμαστε".

Joséphine Goube - CEO, Sistech

Jenny.Gr

“Ένα πρόγραμμα Impact Hiring μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες στο ταξίδι τους προς τη δημιουργία ενός πιο ποικιλόμορφου, δίκαιου και χωρίς αποκλεισμούς χώρου εργασίας. Όλοι, ανεξαιρέτως οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν μια τεράστια, με κίνητρο δεξαμενή ταλέντων, τα οποία συμβάλλουν στη δημιουργία και την προώθηση της αξίας και του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Eίμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή αυτής της καινοτόμου, επιδραστικής και κυρίως ανθρωποκεντρικής πρωτοβουλίας.”


Chrysanthi Pallada- Legal & Public Affairs Director (Greece), Concentrix + Webhelp

Jenny.Gr

Η Sistech ενθαρρύνει όλες τις ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας που θέλουν να συμβάλουν στην κοινωνική αλλαγή να επικοινωνήσουμε με τον οργανισμό για να μάθουν περισσότερα για το προφίλ της των συμμετεχουσών στο πρόγραμμα για το 2023 και να δείξουν ότι η διαφορετικότητα στον εργασιακό χώρο αποτελεί πηγή έμπνευσης, καινοτομίας και ανάπτυξης.

Αυτή ήταν η δεύτερη εκδήλωση δικτύωσης της Sistech στην Ελλάδα. Η Sistech ξεκίνησε το πρώτο της πρόγραμμα στην Ελλάδα το 2021, το οποίο συνδιαμορφώθηκε με γυναίκες πρόσφυγες και τοπικούς επαγγελματίες της τεχνολογίας, με στόχους: με σκοπό την προώθηση τεχνολογικών ευκαιριών για γυναίκες πρόσφυγες και την προβολή των ταλέντων τους στον τομέα της τεχνολογίας

Jenny.Gr

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ - LANGUAGE BUDDIES

Ήδη η Sistech έχει προχωρήσει σε κάλεσμα εθελοντών (Language buddies) για το επερχόμενο πρόγραμμά της που ονομάζεται Pathway και ξεκινά 29 Νοεμβρίου 2023. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού στον τομέα Digital & Tech για γυναίκες μετανάστριες ,διάρκειας 8 εβδομάδων. Οι Language buddies θα υποστηρίζουν την εξέλιξη των fellows (γυναίκες μετανάστριες εντεταγμένες στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Sistech) σχετικά με τα skills στην Αγγλική Γλώσσα. Οι συναντήσεις με τις fellows θα είναι εβδομαδιαίες για ένα session 45-60 λεπτά (συνολική διάρκεια 8 ώρες σε διάστημα 2 μηνών)

Οι συμμετοχές κλείνουν στις 31 Οκτωβρίου και μπορείς να δηλώσεις και εσύ συμμετοχή για το Pathway programme εδώ.

Jenny.Gr

Λίγα λόγια για τη Sistech

Η Sistech αποτελεί μια δυναμική ευρωπαϊκή μη κερδοσκοπική εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2017 από τη βραβευμένη κοινωνική entrepreneur, Joséphine Goube - μια προσωπικότητα που έχει τιμηθεί με βραβεία όπως τα Forbes 30 under 30, Prix Margaret by La Femme Digitale, Marie Claire UK Awards, και Maserati 100. Η αποστολή της είναι να στηρίξει γυναίκες που έχουν υποστεί εκτόπιση, προσφέροντάς τους εξειδικευμένες και βιώσιμες εργασιακές ευκαιρίες στον ραγδαία εξελισσόμενο τομέα της τεχνολογίας.

Με αξιοσημείωτη παρουσία σε χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ελλάδα, η Sistech επιτυγχάνει συνεχώς να επεκτείνει τον αντίκτυπό της. Μέσα σε λίγα χρόνια, υποστήριξε πάνω από 250 γυναίκες πρόσφυγες, χάρη στη συμβολή περίπου 450 εθελοντών και την υποστήριξη 20 ειδικευμένων εταιρειών στον τεχνολογικό χώρο.

Η μοναδική προσέγγιση της Sistech βασίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: εξατομικευμένη καθοδήγηση, συνεχή παρακολούθηση κατάρτισης από ειδικούς εθελοντές και εκδηλώσεις δικτύωσης. Πέρα από τη βασική της αποστολή, η Sistech διασφαλίζει την κάλυψη σπουδαίων πρακτικών αναγκών των γυναικών, όπως ειδικά μαθήματα γλώσσας, φύλαξη παιδιών, διευκολύνσεις σε μεταφορές και διαμονή για συνεντεύξεις, καθώς και τεχνολογικές παροχές όπως υπολογιστές και wifi.

Στην Ελλάδα, η προσπάθεια της Sistech λαμβάνει ισχυρή υποστήριξη από πρωτοπόρους του κλάδου όπως η Cisco, το Ίδρυμα Western Union, η Concentrix-Webhelp και η Agile Actors.

Ανακάλυψε περισσότερα για τη Sistech στο παρακάτω βίντεο που εμπερικλείει την ταυτότητα του Οργανισμού και τις δράσεις του: