REAL LIFE WORKING GIRL

4 σημάδια πως ο διευθυντής σου σε ζηλεύει


JTeam

6 Δεκεμβρίου 2023

4 σημάδια πως ο διευθυντής σου σε ζηλεύει
Και όχι απλώς σε ζηλεύει, αλλά σαμποτάρει και την επαγγελματική σου εξέλιξη

Κάτι που, δυστυχώς, όλοι μαθαίνουμε με τον σκληρό τρόπο, είναι πως εκεί έξω, και ειδικά στον χώρο εργασίας μας, υπάρχει κόσμος που δεν χαίρεται με τη χαρά μας. Στη δουλειά, μάλιστα, σ’ αυτήν την κατηγορία μπορεί να ανήκει και ο διευθυντής μας.

Σύμφωνα με έρευνα του Harvard Business Review, πολλοί managers και διευθυντές αισθάνονται ζήλεια για τους υφισταμένους τους, ειδικά όταν βλέπουν πως «είναι κοινωνικοί, έχουν όλα τα προσόντα για να ηγηθούν, τα πηγαίνουν καλά με τη διοίκηση ή φέρνουν νέες ιδέες στην ομάδα».

Παρακάτω, θα δεις 4 σημάδια πως ο προϊστάμενός σου σε ζηλεύει:

Σε κουτσομπολεύει

Κάτι ακόμη που μαθαίνουμε με τον σκληρό τρόπο, είναι ότι ο κόσμος, μιλάει. Αν μάθεις από διαφορετικές πηγές ότι ο διευθυντής σου σε σχολιάζει στους συνεργάτες σου, ίσως το κάνει καθαρά από ζήλεια. Και, ναι, όλοι μπαίνουμε στο πειρασμό να κουτσομπολέψουμε στο γραφείο, όμως δεν μπορείς να εμπιστευθείς έναν leader ομάδας που ενδίδει. Άσε που μπορεί να σκαρφίζεται και ψέματα, απλώς επειδή θέλει να σε μειώσει.

Δεν σου αναθέτει projects που σου ταιριάζουν

Όταν ξέρει ότι θα τα πας καλά σε κάτι, το αναθέτει αλλού. Δεν θέλει να φανούν οι ικανότητές σου, για να μην τον επισκιάσεις –κι όταν τα πηγαίνεις εξαιρετικά, δεν θα αναγνωρίσει τον κόπο σου. Θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην ξεχωρίσεις.

Σε ενθαρρύνει να παραιτηθείς

Αν σου αρέσει η δουλειά σου και ο διευθυντής σου, σου αναφέρει ότι σε άλλες – ακόμη κι ανταγωνιστικές – εταιρείες ανοίγουν θέσεις εργασίας, καλό είναι να προβληματιστείς. Μπορεί απλώς να θέλει να φύγεις, για να σταματήσει την εξέλιξή σου στον όμιλο που βρίσκεσαι τώρα.

Παίρνει τα εύσημα για τη δουλειά σου

Τα περισσότερα projects είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Όταν ο διευθυντής σου αποφασίζει να ασχοληθεί μόνο στο τέλος και μόνο όταν ξέρει ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά, για να πάρει πάνω του την επιτυχία σου, όταν παρουσιάζει τις ιδέες σου σαν δικές του και όταν προσπαθεί να παρουσιάσει την απόδοσή σου σαν αποτέλεσμα των δικών του ηγετικών ικανοτήτων, σίγουρα σε ζηλεύει και θέλει να σε επισκιάσει.

Να είσαι προετοιμασμένος, σε περίπτωση που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Να έχεις τα πάντα γραπτά –μιλήστε μόνο με mails και μην αφήνεις τίποτα να πέσει κάτω. Να έχεις αποδείξεις και να διεκδικήσεις τα εύσημα για τον κόπο σου.