REAL LIFE WORKING GIRL

Τι να μη ρωτήσεις σε συνέντευξη για δουλειά, για να έχεις το πάνω χέρι


JTeam

5 Δεκεμβρίου 2023

Τι να μη ρωτήσεις σε συνέντευξη για δουλειά, για να έχεις το πάνω χέρι
Η μοναδική ερώτηση που δεν πρέπει να κάνεις, για να βάλεις τα όριά σου

Όταν αποφασίζεις να αλλάξεις δουλειά και βρίσκεσαι σε επικοινωνία με εν δυνάμει εργοδότες, ένα από τα βασικά που θέλεις να ξέρεις, είναι το αν και πόσο θα σε ενοχλούν μετά το τέλος του ωραρίου σου. Πρέπει να βάλεις όρια, από την ώρα της συνέντευξης ακόμα, ώστε να ξέρετε και οι δύο τι διατίθεσαι να ανεχτείς.

Προκειμένου να βάλεις τα όριά σου, λοιπόν, δεν πρέπει να κάνεις την εξής ερώτηση: «Θα με χρειάζεστε και εκτός ωραρίου;». Έτσι, δείχνεις ότι μπορούν να το κάνουν και τους δίνεις το ελεύθερο να σου απαντήσουν θετικά.

Αυτό που πρέπει να ρωτήσεις, για να γίνεις απόλυτα σαφής, είναι: «Τι προβλέπεται για τις φορές που με χρειάζεστε εκτός ωραρίου;» και να δίνεις τις ώρες που μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σου –δώσε μία ώρα πριν και μία μετά από το οχτάωρό σου, όχι παραπάνω.

Επίσης, για να έχεις ακόμη καλύτερη εικόνα της μελλοντικής επαγγελματικής σου στέγης, χρειάζεται να μάθεις την πολιτική της εταιρείας για τις ημέρες που παίρνεις τις αναρρωτικές σου άδειες και πας διακοπές –εξήγησε ότι, από την πλευρά σου, η άδεια είναι άδεια και το τηλέφωνό σου θα παραμένει κλειστό.