REAL LIFE WORKING GIRL

5 αποδεδειγμένα hacks για να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου


JTeam

19 Ιανουαρίου 2024

5 αποδεδειγμένα hacks για να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου
Pexels/ Max Rahubovskiy
Εάν η παραγωγικότητά σου έχει πέσει σε χαμηλά επίπεδα, να ξέρεις δεν είσαι μόνος

Είσαι άνθρωπος. Δεν γίνεται να αποδίδεις πάντα στο 100%. Κι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Αλλά, υπάρχουν κάποιες φορές που δεν μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο.

Το θέμα είναι πως υπάρχουν πολλαπλοί παράγοντες που καθορίζουν/επηρεάζουν την παραγωγικότητά σου, όπως τα κίνητρα σου να κάνεις κάτι, η διαχείριση του χρόνου, τα επίπεδα άγχους και η σωματική και ψυχική υγεία σου. Κάποιες φορές το να εργάζεσαι έξυπνα, είναι προτιμότερο από το να εργάζεσαι σκληρά. Αυτό σημαίνει ότι διασφαλίζεις πως κάθε βήμα είναι σκόπιμο.

Για τις δύσκολες στιγμές, λοιπόν, αυτά είναι 5 αποδεδειγμένα hacks που θα αυξήσουν την παραγωγικότητά σου.

Θέσε ξεκάθαρους στόχους

Οι στόχοι σου δίνουν μια αίσθηση σκοπού και αυτό ενισχύει το ηθικό σου. Ο καθορισμός ρεαλιστικών στόχων είναι απαραίτητος για να γίνεις περισσότερο παραγωγικός. Αν ξεκινήσεις κάτι θέτοντας στόχους που μπορεί να μην είσαι σε θέση να πετύχεις αμέσως, αυτό θα σε αποθαρρύνει. Στη συνέχεια, είναι λογικό να αμφισβητείς τις ικανότητές σου και τελικά να τα παρατάς.

Βάλε προτεραιότητες

Κάνε μια λίστα με τις εργασίες που πρέπει να τελειώσεις σε μια ημέρα (ή σε οποιαδήποτε άλλη διάρκεια), αλλά με τη σειρά που θέλεις να τις τελειώσεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις μια γενική εικόνα των εργασιών σου και να τις διαχειριστείς με βάση τον χρόνο που έχεις στη διάθεσή σου

Εάν θέλεις να τελειώσεις κάτι, απενεργοποίησε το κινητό σου

Οι ειδοποιήσεις, οι κλήσεις και ακόμα και ένα απλό βουητό από μια συσκευή είναι αρκετά για να σου αποσπάσουν την προσοχή. Ε, και τελικά θα παρασυρθείς πριν καν το καταλάβεις. Προκειμένου να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου, είναι καλό να αποσυμφορήσεις τον χώρο εργασίας σου.

Διατήρησε έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Η υγεία είναι υψίστης σημασίας, καθώς διαφορετικά δεν μπορείς να εργαστείς και να συγκεντρωθείς αποτελεσματικά. Το να διατηρείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στη βελτίωση της απόδοσής. Η υγιεινή διατροφή και η τακτική άσκηση, είναι τα δύο «κλειδιά» σε αυτή την περίπτωση.

Ενθάρρυνε τον εαυτό σου

Σε ποιον δεν αρέσει να ακούει ένα «μπράβο»; Το να ενθαρρύνεις τον εαυτό σου, ενισχύει την αυτοπεποίθησή σου περισσότερο από ό,τι πιστεύεις. Αυτό, με τη σειρά του, θα αυξήσει επίσης τη θέλησή σου να εργαστείς πιο σκληρά και πιο γρήγορα την επόμενη φορά.