ΣΤΙΛ

Ο Valentino Garavani έχει γενέθλια: 4 facts που δεν γνωρίζατε για τον κορυφαίο οίκο


11 Μαΐου 2020

Ο Valentino Garavani έχει γενέθλια: 4 facts που δεν γνωρίζατε για τον κορυφαίο οίκο

Σαν σήμερα 11 Μαίου 1932 γεννήθηκε ο διάσημος σχεδιαστής και ιδρυτής του οίκου Valentino, Valentino Garavani στη Voghera της Ιταλίας!

Σπούδασε Σχέδιο Μόδας και Γαλλικά στο Μιλάνο και αργότερα συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι. Την δεκαετία του '60 ανοίγει το πρώτο του ατελιέ και πολύ γρήγορα καθιερώνεται σαν ένας από τους ταλαντούχους νέους σχεδιαστές.Λίγο αργότερα θα γνωρίσει τον Giancarlo Giametti ο οποίος έγινε ο σύντροφος του και ανέλαβε σύντομα τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου εμπορικής ανάπτυξης του οίκου.

Μία λαμπρή πορεία τον χαρακτηρίζει στην συνέχεια: συλλογές που έχουν μείνει αξέχαστες, διάσημες star να φορούν τις δημιουργίες του στο κόκκινο χαλί, πωλήσεις και καταστήματα σε όλο τον κόσμο, βραβεία και παγκόσμια αναγνώριση.

Στις 4 Σεπτεμβρίου του 2007, ο Valentino, μετά την επίδειξη της Ηaute Couture κολεξιόν του στο Παρίσι, ανακοινώνει ότι εγκαταλείπει το χώρο της μόδας και τα ηνία ανέλαβε ο Pierpaolo Piccioli.

Το 1998, ο Valentino και ο Giancarlo Giammetti πούλησαν τον οίκο για το αστρονομικό ποσό των 211 εκατομμυρίων λιρών.

Στις 6 Ιουλίου του 2006, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Jacques Chirac έχρισε τον Valentino Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής.

Έχει πει: «Πιστεύω πως κανένας άντρας στον κόσμο δεν θέλει να βγαίνει έξω με μια γυναίκα που ντύνεται σαν αγόρι».

Δείτε μερικές από τις πιο iconic στιγμές του οίκου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.