ΣΤΙΛ

Adidas X Prada: To νέo τους sneaker είναι η επιτομή της σύγχρονης κομψότητας


Μάρθα Κουμπάνη

3 Δεκεμβρίου 2020

Adidas X Prada: To νέo τους sneaker είναι η επιτομή της σύγχρονης κομψότητας

Μετά την πρώτη τους συνεργασία με τα ανανεωμένα Superstar, ο ιταλικός οίκος Prada με τον κολοσσό των αθλητικών ειδών Adidas επέστρεψαν με το απόλυτο sneaker: το A + P LUNA ROSSA 21.

Σε μια διαδικασία συλλογικής ανάπτυξης που διαρκεί περισσότερο από ένα χρόνο, οι Adidas και Prada σχεδίασαν ένα προϊόν που συνδυάζει τόσο την τεχνογνωσία σχεδιασμού όσο και την απόδοση των δύο εταιρειών.

«Από την αρχή, αυτή η συνεργασία αφορούσε την ένωση δύο παγκοσμίου φήμης επωνυμιών για να εξερευνήσουν την κληρονομιά, την τεχνολογία και την καινοτομία», λέει ο Nic Galway, ανώτερος αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Adidas Originals. «Νομίζω ότι είναι σχεδόν αυτονόητο ότι τόσο η Adidas όσο και η Prada έχουν στο ιστορικό τους αρχεία γεμάτα εξαιρετικά προϊόντα από τα οποία αντλούν έμπνευση», σημειώνει.

Κανείς από τους δύο δεν χρειάζεται συστάσεις όμως η δημιουργία του A + P LUNA ROSSA 21 έχει την δική της ιστορία και έμπνευση.

Ίσως δεν γνωρίζετε ότι η Prada έχει δική της ιστιοπλοϊκή ομάδα από το 1997, συμμετέχοντας στην παλαιότερη διεθνή αθλητική οργάνωση του αθλήματος, το Κύπελλο της Αμερικής, για περισσότερα από 20 χρόνια. Τόσο η ιστιοπλοϊκή ομάδα του Prada όσο και το σκάφος τους ονομάζονται LUNA ROSSA!

«Η καινοτομία στην απόδοση ήταν το κλειδί για αυτή τη συνεργασία», τονίζει ο Galway. «Για εμάς ήταν απαραίτητο να δημιουργήσουμε ένα υπόδημα που θα εμπνεύσει την ομάδα Ιστιοπλοΐας Luna Rossa Prada Pirelli να ανταγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο. Έτσι, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού, συνεργαστήκαμε στενά με τους αθλητές, ακούγοντας προσεκτικά τις ανάγκες τους και ενσωματώνοντας τις γνώσεις τους», λέει, εξηγώντας ότι οι αθλητές ιστιοπλοΐας του οίκου βρίσκονταν μαζί με τους σχεδιαστές της Adidas στα εργαστήρια.

Με την προϋπόθεση ότι το A + P LUNA ROSSA 21 δεν είναι μόνο για ομάδες επαγγελματικής ιστιοπλοΐας, η Yara Shahidi φόρεσε ένα ζευγάρι σε ένα γήπεδο μπάσκετ. Η Hill μας έδωσε την απαραίτητη αμερικανική ματιά, επιλέγοντας να τα φορέσει με ένα κοστούμι. Ενώ για να δοθεί η πρέπουσα σημασία στη σχεδιαστική κληρονομιά κάθε μάρκας, το παπούτσι A + P LUNA ROSSA 21 φέρει την iconic τριπλή λωρίδα της Adidas και την εμβληματική κόκκινη γραμμή λογότυπου LUNA ROSSA της Prada στο μέρος της φτέρνας.

«Στην Adidas θέλουμε να σκεφτόμαστε τη συνεργασία ως έναν τρόπο για να ξεκλειδώσουμε νέες ιδέες για την ίδια τη φύση του σχεδιασμού», εξηγεί ο Galway. «Κοιτάζοντας πίσω την ιστορική κληρονομιά της στολής Luna Rossa Prada Pirelli μάς επέτρεψε να ξανασκεφτούμε τις βασικές πτυχές των υποδημάτων, με στόχο να δημιουργήσουμε ένα νέο στιλ για το μέλλον».

Επιπλέον, και οι δύο μάρκες έχουν αναφέρει δημόσια τη δέσμευσή τους για βιωσιμότητα τα τελευταία χρόνια, προσθέτει ο Galway, σημειώνοντας ότι «ήταν στην πρώτη γραμμή του μυαλού μας» όταν δημιουργούσε αυτό το παπούτσι.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.