ΣΤΙΛ

Σπάνια συλλογή από vintage κοσμήματα Chanel σε δημοπρασία


Μάρθα Κουμπάνη

27 Δεκεμβρίου 2020

Σπάνια συλλογή από vintage κοσμήματα Chanel σε δημοπρασία

Μία σπάνια συλλογή από vintage κοσμήματα Chanel που σχεδίασε ο Karl Lagerfeld βγάζει σε δημοπρασία ο οίκος Christie’s. 

Πρόκειται για μια σειρά από σπάνια και εντυπωσιακά σχέδια -χαρακτηριστικά του στιλ του σχεδιαστή- τα οποία ανήκαν στη στενή του φίλη, Susan Gutfreund, καθώς συνήθιζε να της χαρίζει κομμάτια που απέμεναν από τα runway shows του. Περιδέραια, καρφίτσες και σκουλαρίκια απίστευτης ομορφιάς στολισμένα με πέρλες και πολύχρωμα πετράδια είναι ανάμεσα σε αυτή την συλλογή- θησαυρό.

Παρά την τόση ομορφιά τους, τα κοσμήματα είναι faux , ωστόσο ο οίκος Christie’s υπολογίζει ότι η πώλησή τους για κάθε κομμάτι, θα αγγίξει και τα 4.000€. Εξάλλου, όπως δηλώνει στο WWD και η εκτιμήτρια κοσμημάτων Claibourne Poindexter, "είναι κομμάτια iconic της εποχής αλλά διακρίνονται και από μία εσωτερικότητα. Μπορεί να πάρει κανείς μια καλή εικόνα από την αίσθηση του χιούμορ του Karl Lagerfled είτε πρόκειται για ένα ζευγάρι σκουλαρίκια που έχουν το σχήμα γαλλικών ασημικών, είτε για ένα που μιμείται τα βουλοκέρια. Αποτελούν δείγματα λαμπρής σύλληψης και παράλληλα είναι παιχνιδιάρικα". 

jenny.gr

Η  δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στο site του Christie’s από τις 14 έως τις 29 Ιανουαρίου. Δείτε όλα τα κοσμήματα της συλλογής εδώ.  

Δείτε ακόμη: Tα ωραιότερα δώρα χωρίς μέγεθος

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.