ΣΤΙΛ

Lil Miquela: H 21χρονη Influencer-ρομπότ με τα 3 εκατομμύρια followers είναι πανέμορφη και "cringe"


Μάρθα Κουμπάνη

10 Ιανουαρίου 2021

Lil Miquela: H 21χρονη Influencer-ρομπότ με τα 3 εκατομμύρια followers είναι πανέμορφη και "cringe"

​Η Lil Miquela είναι μια πανέμορφη νεαρή μελαχρινή κοπέλα 22 ετών, μοντέλο με τεράστιες συνεργασίες στον χώρο της μόδας και εξίσου τεράστια επιρροή, αφού συγκεντρώνει 3 εκατομμύρια followers στο instagram και πληρώνεται 8.000 δολάρια για κάθε post.

Είναι cool, sexy και απελευθερωμένη. Μόνο που η Lil Miquela δεν είναι αληθινή γυναίκα. Είναι ένας ψηφιακός χαρακτήρας με προφίλ στο instagram που χρονολογείται από το 2016.

Δημιουργοί της είναι ο Trevor McFedries και η Sara DeCou, εμπνευστές και ιδιοκτήτες της tech startup με το όνομα Brud που διαχειρίζεται τον ψηφιακό χαρακτήρα και εισπράττει τα έσοδα τα οποία είναι ανάλογα της επιτυχίας του project. Το δίδυμο ειδικεύεται στην τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική.

Nαι, πολύ σωστά καταλάβατε. Η Lil Miquela είναι ένα καλοφτιαγμένο και stylish ρομπότ, με προσωπικότητα που υπαγορεύει το σενάριο.

Η Lil Miquela, αλλιώς και Miquela Sousa κατάγεται από τη Βραζιλία και την Καλιφόρνια. Ζει στο Los Angeles, φορά τις τελευταίες κυκλοφορίες των μεγαλύτερων σχεδιαστών, ταξιδεύει και τρώει στα πιο διάσημα εστιατόρια, και όπως μια αληθινή influencer, με σάρκα και οστά, μοιράζεται τα πάντα με το κοινό της, από τις αλλεργίες που την ταλαιπωρούν μέχρι τις απόψεις της για σημαντικά κοινωνικά και πολιτικά θέματα.

Το στιλ της εμφανώς επηρεασμένο από τις δεκαετίες των 90's και 00's, περιλαμβάνει αθλητικές φόρμες και μικροσκοπικά tops, ενώ έχει και το δικό της χαρακτηριστικό χτένισμα. Είναι γνήσια εκπρόσωπος της Gen Z.

Μεταξύ άλλων, προτρέπει τους ακολούθους της να ενισχύσουν τα κινήματα Black Lives Matter και LGBTQ+. Το 2017 έκανε το ντεμπούτο της στη μουσική με το single Not Mine.

Το περιοδικό Time την αναγνώρισε ως έναν από τους πιο επιδραστικούς «ανθρώπους» του internet το 2018. Εκτός από τις συνεργασίες της με top οίκους μόδας, μετρά εξώφυλλα σε περιοδικά, δεκάδες συνεντεύξεις, pop τραγούδια που έγιναν viral. Έχει φωτογραφηθεί με celebrities, μουσικούς, ηθοποιούς, καλλιτέχνες και συναδέλφους influencers.

Και ναι είναι "cringe", γεγονός που πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις. Με την πρώτη ματιά τα μοντέλα μοιάζουν με αληθινές γυναίκες. Είναι τόσο ισχυρά που μπορούν να «εκτοπίσουν» μεγάλες influencers.

Η Lil Miquela επιβεβαιώνει ότι τα ψηφιακά μοντέλα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή και η δημοτικότητα των εικονικών μοντέλων είναι σίγουρα σε άνοδο.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.