ΣΤΙΛ

H τάση στις τσάντες που επιλέγει η Anna Wintour σταθερά από το 1988


Μάρθα Κουμπάνη

28 Ιανουαρίου 2021

H τάση στις τσάντες που επιλέγει η Anna Wintour σταθερά από το 1988

Στη μουσική σκηνή, όταν μιλάμε για θρύλους στο μυαλό μας περνούν σαν slides εικόνες του Elvis Presley και των Beatles. Και όταν πρόκειται για sports, ο Michael Jordan και ο Babe Ruth βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Όμως στη μόδα, κανείς δεν ξεπερνά την Αnna Wintour.

Από τα τέλη της δεκαετίας του '80, η αρχισυντάκτρια της Vogue έχει ξεχωρίσει ως κριτής των μεγαλύτερων τάσεων της μόδας. Και όσον αφορά το προσωπικό της στιλ, μέσα στις δεκαετίες, οι τσάντες της ήταν πάντα εξαιρετικά κομψές και τέλεια συνδυασμένες με την υπόλοιπη εμφάνισή της.

jenny.gr

Ενώ παρακολουθούσε επιδείξεις μόδας και μεγάλα events η Wintour είχε και έχει ένα έξυπνο τέχνασμα στο οποίο βασίζεται σταθερά: πάντα να ταιριάζει την τσάντα της με το σύνολο της. Ακόμα όμως και το δικό της στιλ εξελίσσεται συνεχώς. Aπό τα metallics και τα μονόχρωμα σετ που λάτρεψε στα 80s και 90s έως το mix & match διαφορετικών υφών και prints που συνηθίζει τα τελευταία χρόνια.

Όμως, από τη στιγμή που εισήλθε στο προσκήνιο της μόδας, η master του στιλ έχει φωτογραφηθεί, κρατώντας πάντα handbags (συνήθως clutch) στο ίδιο χρώμα με ένα από τα κομμάτια που απαρτίζουν το outfit της. Συχνά το πήγε ένα βήμα παραπέρα, παίζοντας με διαφορετικά υλικά στην ίδια απόχρωση, όπως για παράδειγμα όταν φόρεσε δερμάτινη καμπαρντίνα σε καμηλό απόχρωση και τσάντα σε ανάγλυφο κροκό δέρμα. 

Καθώς η Wintour είναι γνωστή για την αφοσίωσή της σε συγκεκριμένα στιλ  και labels που καθορίζουν την προσωπική της αισθητική, δεν είναι καθόλου περίεργο ότι πάντα επιλέγει ένα κομψό clutch που χωρά μόνο τα απολύτως τα απαραίτητα για μια "Dame" του στιλ. Στο ξεκίνημα της  μακράς καριέρας της, η Wintour  πόνταρε πιο συχνά σε τσάντες Chanel, αν και με την πάροδο του χρόνου ο Prada έχει γίνει ένας από τους αγαπημένους της οίκους. 

Δείτε τις εμφανίσεις της με clutch bags από τα 80s μέχρι σήμερα:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.