ΣΤΙΛ

Dior: Η κοκκινοσκουφίτσα, η Σταχτοπούτα και τα πιο γνωστά φεμινιστικά παραμύθια ζωντάνεψαν σε ένα show ενάντια στην πατριαρχία


Μάρθα Κουμπάνη

8 Μαρτίου 2021

Dior: Η κοκκινοσκουφίτσα, η Σταχτοπούτα και τα πιο γνωστά φεμινιστικά παραμύθια ζωντάνεψαν σε ένα show ενάντια στην πατριαρχία
O οίκος Dior παρουσίασε μια συλλογή εμπνευσμένη από τα πιο φεμινιστικά πραμύθια

To σκοτάδι κάλυψε το δάσος, όπως και το κάστρο. Όχι όμως οποιοδήποτε σκοτάδι, αλλά αυτό το μαγικό σκοτάδι στο οποίο μας έχει συνηθίσει τις τελευταίες σεζόν η Maria Grazia Chiuri και ο οίκος Dior.

Ξέρουμε πλέον ότι σε αυτό το σκοτεινό σκηνικό μπορούν να συμβούν τα πιο φανταστικά πράγματα.

To video για το fashion show σε σκηνοθεσία Fabien Baron γυρίστηκε στην ατμοσφαιρική τοποθεσία των Galerie des Glaces στο Château de Versailles.

Βυθισμένο στην ιστορία και τη φήμη, το Château de Versailles και το πάρκο του είναι γεμάτα με σκιές τη νύχτα, υποδηλώνοντας όχι μόνο τη σκοτεινή ίντριγκα που κρύβεται κάτω από την επιφανειακή χλιδή, αλλά επίσης υπαινίσσεται το θέμα και τη διάθεση της συλλογής.

Ένα ισχυρό σημείο αναφοράς για τον Monsieur Dior, οι Βερσαλλίες επιλέχθηκαν για τις βαθιές σχέσεις τους με τον πολιτισμό, ειδικά την περίοδο κατά την οποία οι τα πρωτοφεμινιστικά παραμύθια και μύθοι που ενέπνευσαν την συλλογή παρουσιάστηκαν στα σαλόνια από πρωτοπόρες γυναίκες συγγραφείς.

Η ανατρεπτική τους αντίληψη της γυναικείας ταυτότητας εκφράζεται στο «La Galerie des Ombres», την ειδική εγκατάσταση της καλλιτέχνιδας Silvia Giambrone. Μια σειρά από αδιαφανείς καθρέφτες με χρυσό πλαίσιο στήθηκε κατά μήκος των μεγάλων διαδρόμων με τους πολυέλαιούς. Στην επιφάνεια τους οι καθρέφτες ήταν καλυμμένοι με τεχνητά αγκάθια που υπαινίσσονταν το κοινωνικό μήνυμα της πατριαρχίας.

"Πάνω" τους λικνίζονταν χορεύτριες σύγχρονου χορού ντυμένες με μπεζ κορμάκια, ενώ τα μοντέλα περπατούσαν με τις πιο αιθέριες δημιουργίες του oίκου.

Όσο για την συλλογή, περιλάμβανε τις πιο elegant προσθήκες για το επόμενο φθινόπωρο.

Κομψά πανωφόρια, καπιτονέ, κάπες και σακάκια, λευκοί γιακάδες και μαύρα φορέματα κυριάρχησαν.

Εντύπωση προκάλεσαν τα φορέματα με έντονα χρώματα σε διαβαθμίσεις (ντεγκραντέ) από σειρές μικρά βολάν.

Λατρέψαμε τις κόκκινες πινελιές, σε καρό σύνολα και σε αέρινα φορέματα από τούλι. Ένα κατακόκκινο τέτοιο φόρεμα, που σχημάτιζε μια μεγάλη καρδιά στο στήθος ήταν μάλιστα το look που έκλεισε το show.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.