ΣΤΙΛ

O Bottega Veneta εγκαταλείπει το Instagram και το αντικαθιστά με ένα ψηφιακό περιοδικό


Μάρθα Κουμπάνη

1 Απριλίου 2021

O Bottega Veneta εγκαταλείπει το Instagram και το αντικαθιστά με ένα ψηφιακό περιοδικό

Η Bottega Veneta ήταν το πιο δημοφιλές και hot brand στα κοινωνικά δίκτυα και όχι μόνο από τότε που ο Βρετανός σχεδιαστής Daniel Lee ανέλαβε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή πριν από περίπου τρία χρόνια.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του μοντέλου Rosie Huntington-Whiteley- μεγάλη fan τόσο του oίκου όσο και του Lee δημοσίευσε τουλάχιστον 39 selfies με την τσάντα της "Pouch" μέσα σε τρεις μόνο μήνες.

Πρόσφατα ο διάσημος ιταλικός οίκος έκλεισε όλους τους λογαριασμούς του στα social media και τα ανατρέπει όλα.

Αντικαθιστά τα κοινωνικά δίκτυα με ένα τριμηνιαίο διαδικτυακό περιοδικό με το οποίο ο Lee ελπίζει ότι θα προσφέρει “πιο προοδευτικό και στοχαστικό” περιεχόμενο.

 

jenny.gr

«Τα κοινωνικά μέσα αντιπροσωπεύουν την ομογενοποίηση του πολιτισμού», είπε ο 35χρονος στον Guardian λίγο πριν από την κυκλοφορία του περιοδικού αυτή την εβδομάδα. «Όλοι βλέπουν την ίδια ροή περιεχομένου. Ένας τεράστιος βαθμός σκέψης πηγαίνει σε αυτό που κάνω και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το απλοποιούν. ”

Το Ιssue, όπως ονομάζεται είναι ένα οπτικοακουστικό περιοδικό με φωτογραφίες μόδας, μουσική και βίντεο. Υπάρχουν voiceovers και μουσική, αλλά δεν υπάρχει κείμενο. 

Η αντίθεση με το Instagram, είναι σκόπιμη. «Υπάρχει μια διάθεση εκφοβισμού στα κοινωνικά μέσα που δεν μου αρέσει πολύ», λέει ο Lee. «Ήθελα να κάνω κάτι χαρούμενο. Δεν είμαστε απλώς ένα brand, είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που συνεργάζονται και δεν θέλω να εργάζομαι σε μια ατμόσφαιρα που μοιάζει αρνητική. ”

Παρόλα αυτά οι Infuencers θα συνεχίσουν να μοιράζονται εικόνες και looks με Bottega Veneta διαδίδοντας τη φήμη του.

Ο λογαριασμός @newbottega, δημιουργήθηκε από fans και έχει μισό εκατομμύριο followers. «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο Instagram άλλων ανθρώπων», λέει ο Lee. «Αυτή η συνομιλία με θαυμαστές είναι καταπληκτική και είμαστε ευγνώμονες που την έχουμε.»

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.