ΣΤΙΛ

Jelly sandals ή αλλιώς πώς να αισθανθείτε ξανά παιδιά με ένα ζευγάρι παπούτσια


Μάρθα Κουμπάνη

22 Ιουνίου 2021

Jelly sandals ή αλλιώς πώς να αισθανθείτε ξανά παιδιά με ένα ζευγάρι παπούτσια
Τα jelly sandals θα μας κάνουν να νιώσουμε πάλι παιδιά

Oι τάσεις του φετινού καλοκαιριού έχουν όλες κάτι κοινό, αποπνέουν αισιοδοξία και χαρά. Από τα πολύχρωμα ψυδεχελικά μοτίβα των 70s και τα μεγάλα florals που γνωρίσαμε στα 60s μέσα από τους mods, στα πιο σύγχρονα: Tα 90s πλαστικά δαχτυλίδια και τα tie dye φορέματα και tops, τάσεις που προκύπτουν ακόμα και μέσα από DIYs και φυσικά bucket hats, όλα έχουν επιστρέψει.

Στη λίστα με  τις νοσταλγικές και παράλληλα fun επιστροφές έρχεται να προστεθεί ένα αμφιλεγόμενο trend στα παπούτσια, τα jelly sandals. Eίναι, χωρίς αμφιβολία, μια τεράστια τάση της δεκαετίας του '90, φτιαγμένα από μαλακό πλαστικό που θυμίζει ζελέ, εξού και το όνομά τους. 

Πρώτη η Alexa Chung συνεργάστηκε με το brand παπουτσιών Juju το 2020 και δημιούργησαν σανδάλια από καουτσούκ στολισμένα με λουλούδια. Νωρίτερα φέτος, ο Gucci κυκλοφόρησε τα best selling slides από καουτσούκ που ξεπουλάνε. Ακόμα και η Mary-Kate και η Ashley Olsen και το The Row δημιούργησαν την δική τους εκδοχή (η διαφορά με τα μίνιμαλ Fisherman sandals βρίσκεται στο υλικό). Πρόσφατα, το style icon Blake Lively τα φόρεσε σε έξοδο της με τον Ryan Reynolds με ένα υπέροχο boho floral φόρεμα και μας γύρισε δεκαετίες πίσω, τότε που τα φορούσαμε ως παιδιά.

jenny.gr

Συμπερασματικά, τα Crocs και τα Birkenstocks έχουν κάποιον ανταγωνισμό. Και ναι, αυτή η τάση όσο «άσχημη» κι αν είναι, θα μας κάνει να νιώσουμε και πάλι παιδιά. Θα τα φορέσουμε όπως η Blake, με φόρεμα αλλά και με βερμούδες και denim φούστες. 

Εμείς βρήκαμε τα ωραιότερα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.