ΣΤΙΛ

Mπορεί ένα container να χωρέσει την ιστορία της Haute Couture; Ο Balenciaga λέει (και δείχνει) πως μπορεί


Μάρθα Κουμπάνη

6 Δεκεμβρίου 2021

Mπορεί ένα container να χωρέσει την ιστορία της Haute Couture; Ο Balenciaga λέει (και δείχνει) πως μπορεί

Τον περασμένο Ιούλιο ο Demna Gvasalia παρουσίασε την πρώτη του συλλογή Balenciaga couture. Ήταν η πρώτη φορά που το label παρουσίασε couture συλλογή από την εποχή του ιδρυτή του οίκου, Christobal Balenciaga και το κλείσιμο του ατελιέ το 1968. Ήταν επίσης η πρώτη φορά που ο οίκος παρουσίασε ανδρικές δημιουργίες υψηλής ραπτικής.

Το show παρουσιάστηκε στο original salon του Christobal Balenciaga, το οποίο ανακαινίστηκε για την περίσταση, ενώ στην front row βρίσκονταν Kanye West, Bella Hadid, Anna Wintour, Edward Enninf.

Αυτή τη φορά ο Demna Gvasalia παρουσιάζει την ίδια αυτή συλλογή σε μουσείο της Σανγκάης. Δεν είναι όμως ένα συνηθισμένο μουσείο. Είναι φτιαγμένο από containers. Το Μουσείο Tank -μια σειρά από πέντε container υγρού καυσίμου που αναμορφώθηκαν σε μουσείο σύγχρονης τέχνης μεταμορφώθηκε σε ένα εκπληκτικό showroom για να φιλοξενήσει τις εντυπωσιακές δημιουργίες υψηλής ραπτικής. Το αποτέλεσμα; Απλά, μαγικές εικόνες.

 

 

H βασική αλλαγή είναι αισθητή στο εσωτερικό των container. Οι τοίχοι τους έχουν επενδυθεί με κουρτίνες σε κρεμ απόχρωση, σχηματίζοντας εφτά τέτοιες σειρές, που μικραίνουν σε μήκος όσο ανεβαίνουν προς το ταβάνι. Ανάμεσά τους υπάρχουν καθρέφτες αλλά και φώτα τύπου softbox, δίνοντας την εντύπωση ενός μεγαλύτερου και πιο επιβλητικού χώρου. 

Τα έπιπλα είναι ακριβή αντίγραφα των επίπλων που υπήρχαν στο πρώτο salon του οίκου στο Παρίσι του 1930. Οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν την συλλογή, η οποία αποτελείται από 30 look που φορούν μανεκέν-κούκλες, τοποθετημένες ώστε να κολουθούν την καμπύλη των κτιρίων.

«Αφού η Κίνα δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Ευρώπη, ένιωσα ότι ήταν καθήκον μου να φέρω την 50η Haute Couture collection εδώ. Είμαι περήφανος που μοιράζομαι με την Κίνα αυτόν τον πολύ σημαντικό σταθμό για την κουλτούρα, την δεξιοτεχνία και την κληρονομιά του οίκου Balenciaga σε μία έκθεση που παρουσιάζει την πρώτη μου Couture συλλογή» δήλωσε ο Demna Gvasalia.

 

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.