CELEBRITIES

Ο Nicolas Cage δεν θέλει πια να τον λέμε ηθοποιό αλλά «thespian» και εξηγεί γιατί


JTeam

4 Ιανουαρίου 2022

Ο Nicolas Cage δεν θέλει πια να τον λέμε ηθοποιό αλλά «thespian» και εξηγεί γιατί
Γιατί ο διάσημος star δεν θέλει να τον αποκαλούν ηθοποιό

Ο Nicolas Cage ξέρει ότι μπορεί να ακούγεται «εξεζητημένο» και κάπως δήθεν, προτιμά όμως να μην τον αποκαλούμε πλέον ηθοποιό, αλλά «thespian». Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, γνωστός για τις ερμηνείες του σε ταινίες όπως το "Leaving Las Vegas" και το "Face/Off", μίλησε στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς podcast του Variety Awards Circuit και είπε ότι δεν είναι λάτρης του να τον αποκαλούν «ηθοποιό».

«Δεν μου αρέσει αυτή η λέξη, είναι σαν υπονοεί ότι κάποιος είναι και μεγάλος ψεύτης», είπε σε συνέντευξή του.

Αντιθέτως, θέλει να τον αποκαλούν «θεσπιανό». Πρόκειται για έναν διαφορετικό όρο που χρησιμοποιείται για το συγκεκριμένο επάγγελμα και προσδιορίζει την υποκριτική σαν «τέχνη».

«Έτσι το βλέπω, με κίνδυνο να φανώ εντελώς παράλογος και γελοίος», δήλωσε. «Προτιμώ τη λέξη thespian, γιατί thespian σημαίνει ότι μπαίνεις μέσα στην καρδιά σου ή στη φαντασία σου ή στις αναμνήσεις σου ή στα όνειρά σου και φέρνεις κάτι πίσω για να το επικοινωνήσεις με το κοινό. Νομίζω ότι μοιάζει περισσότερο με τη στρατολόγηση της φαντασίας», συνέχισε.

O όρος Thespian προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό όνομα, «Θέσπις». Ο ποιητής Θέσπις, θεωρείται ο εφευρέτης της τραγωδίας και πιθανότατα και ο πρώτος ηθοποιός.

Η τελευταία ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Cage είναι το "Pig" και ο ίδιος αναφέρεται στον σκηνοθέτη της ταινίας Michael Sarnoski ως "Αρχάγγελο Μιχαήλ".

«Ήξερα μετά από μερικές αποτυχίες ότι είχα περιθωριοποιηθεί στο σύστημα των στούντιο και δεν επρόκειτο να με προσκαλέσουν πίσω», είπε ο Cage. «Πάντα ήξερα ότι θα χρειαζόταν ένας νεαρός σκηνοθέτης που θα επέστρεφε ή θα θυμόταν κάποιες ταινίες που είχα κάνει και θα ήξερε ότι μπορεί να είμαι σωστός για το σενάριό του και να με ξαναβρεί. Και γι' αυτό δεν είναι μόνο ο Michael, είναι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.