ΣΤΙΛ

Ποιος είναι ο George Trochopoulos: O 20χρονος Έλληνας σχεδιαστής που ντύνει τις πιο διάσημες stars


JTeam

7 Ιανουαρίου 2022

Ποιος είναι ο George Trochopoulos: O 20χρονος Έλληνας σχεδιαστής που ντύνει τις πιο διάσημες stars
Ποιος είναι ο George Trochopoulos: O 20χρονος Έλληνας σχεδιαστής που ντύνει τις πιο διάσημες stars

Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι η Dua Lipa είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές νεαρές stars αλλά και μια προσωπικότητα με μεγάλη επιρροή σε millenials αλλά κυρίως την Gen Z.

Έτσι δεν μας προκαλέι έκπληξη το γεγονός ότι κάθετι που επιλέγει να φορέσει η pop τραγουδίστρια και style icon γίνεται αμέσως ανάρπαστο. Όπως συνέβη και με την τελευταία της εμφάνιση, την οποία μοιράστηκε στον λογαριασμό της στο Instagram. Η 26χρονη Dua έκανε μια βραδινή βόλτα στην παραλία, φορώντα ένα εντυπωσιακό μίνι φόρεμα. Αλλά όχι οποιοδήποτε.

Το φόρεμα της Dua έχει την υπόγραφή του 20χρονου Έλληνα σχεδιαστή George Trochopoulos με έδρα το Λονδίνο. Το ασσύμετρο μεταλλιζέ φόρεμα με το cut-out στο στήθος που φόρεσε η Dua Lipa δεν είναι η πρώτη επιτυχία για τον ανερχόμενο fashion designer, καθώς σχέδια του έχει φορέσει και η Miley Cyrus.

Σπούδασε στο London College of Fashion και ειδικεύτηκε στα πλεκτά. Από την πρακτική του κιόλας τα σχέδια που μοιραζόταν στα κοινωνικά δίκτυα τράβηξαν την προσοχή με signature, το ριγέ μοτίβο σε ρούχα, που πλέκει, ράβει και βάφει στο χέρι.

Ήταν η στιλίστρια της YouTuber Emma Chamberlain, Jared Ellne που τον εντόπισε και του ζήτησε ένα πράσινο striped top για την πελάτισσά της. Το σχέδιο έγινε αμέσως viral το περασμένο καλοκαίρι και έκτοτε η καριέρα του απογειώθηκε.

Ο σχεδιαστής μάλιστα βρισκόταν σε μια απομακρυσμένη πόλη στην Ελλάδα χωρίς WiFi ή σήμα. Όταν τελικά μπόρεσε να χρησιμοποιήσει ξανά το τηλέφωνό του, είδε ότι είχε συγκεντρώσει έναν εντυπωσιακό αριθμό ακολούθων στα social media, ενώ πολλοί του ζητούσαν custom κομμάτια. Απόκορύφωμα όταν η Kendall Jenner και η Miley Cyrus, φόρεσαν δημιουργίες του.

«Ήμουν πάντα πολύ δημιουργικός και πολύ παιχνιδιάρης, είτε αυτό πηγάζει από την ταυτότητα μου ως queer άτομο είτε από κάτι άλλο, δεν είμαι σίγουρος», δήλωσε πρόσφατα στο WWD. Δεν ήταν όνειρο του να γίνει σχεδιαστής μόδας, απλώς ξεκίνησε να παίζει και να πειραματίζεται. «Ήταν ο μόνος τρόπος με τον οποίο έβλεπα τον εαυτό μου να πετυχαίνει. Σε έναν χώρο που θα μπορούσα να είμαι ο εαυτός μου. Ήταν το μόνο πράγμα που ένιωθα σωστό και ένα βήμα προς το σωστό μέρος. Ποτέ δεν αφορούσε πραγματικά τα ρούχα ή τη αγάπη μου στα φορέματα, αλλά αφορούσε περισσότερο το γεγονός ότι εκείνη την εποχή χρειαζόμουν πραγματικά μια κοινότητα και την υποστήριξη, την οποία έδινε μόνο η μόδα» συνεχίζει.

Η πρώτη συλλογή του George Trochopoulos θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2022 στο Λονδίνο, περιλαμβάνοντας το χαρακτηριστικό του σχέδιο αλλά και νέες δημιουργίες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.