ΣΤΙΛ

Η εποχή της αφρικανικής ομορφιάς: Η Vogue UK τιμά τη νέα γενιά μοντέλων


JTeam

14 Ιανουαρίου 2022

Η εποχή της αφρικανικής ομορφιάς: Η Vogue UK τιμά τη νέα γενιά μοντέλων
Vogue UK
Η νέα εποχή της βιομηχανίας της μόδας ξεκινά

Το τελευταίο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue είναι διαφορετικό από τα άλλα. Στο τεύχος Φεβρουαρίου 2022 το οποίο θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, θα δούμε εννέα πανέμορφες μαύρες γυναίκες που οδηγούν τη μόδα στη νέα εποχή της.

H Adut, Anok, η Nyagua, η Janet Jumbo, Maty Fall, η Abény, η Amar, η Majesty Amare και η Akon αναπαριστούν τη θεμελιώδη αλλαγή του χώρου, η οποία ακόμη εξελίσσεται, και ανοίγουν τον δρόμο για όλες εκείνες που έμειναν πίσω λόγω του χρώματος και της καταγωγής τους.

Τα μοντέλα που προέρχονται από κάθε γωνιά της Αφρικής, από τη Σενεγάλη στη Ρουάντα κι από το Σουδάν στη Νιγηρία και την Αιθιοπία, βαδίζουν γερά στα πόδια τους σ’ έναν χώρο που για χρόνια γύριζε την πλάτη στο διαφορετικό, που χωρούσε μόνο μία μαύρη.

«Αυτά τα κορίτσια», δήλωσε ο αρχισυντάκτης της βρετανικής Vogue UK, Edward Enninful, «επαναπροσδιορίζουν το τι σημαίνει να είσαι fashion model. Ξέρετε, η μόδα έχει την τάση να ακολουθεί κύματα. Είχαμε το βραζιλιάνικο κύμα, το ολλανδικό, το ρωσικό, το ανατολικό, το ευρωπαϊκό… Κι ενώ, την τελευταία δεκαετία, το μαύρο μοντέλο έχει κάνει την εμφάνισή του, λατρεύω το ότι επιτέλους δίνουμε περισσότερο χώρο στην αφρικανική ομορφιά».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS