ΣΤΙΛ

Η Naomi Osaka κάνει μόδα τις ευαισθησίες της: 10 looks που το αποδεικνύουν


JTeam

16 Ιανουαρίου 2022

Η Naomi Osaka κάνει μόδα τις ευαισθησίες της: 10 looks που το αποδεικνύουν
Instagram @naomiosaka
Της 'Ελενας Μπουζαλά

Η Naomi Osaka επέστρεψε στο Australian Open δηλώνοντας ότι το μόνο που την ενδιαφέρει πια, είναι να χαίρεται το τένις χωρίς το άγχος να νικάει πάντα ή την πίεση να κρατά τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη ψηλά. Την ίδια ώρα που μάθαμε ότι παλεύει με το πρόβλημά της να μιλάει δημόσια χωρίς να έρχεται σε πολύ δύσκολη θέση, μαθαίνουμε όλο και περισσότερα για το πάθος της για τη μόδα.

Αν σου έδειχναν μια φωτογραφία της Naomi Osaka και σε ρωτούσαν αν θα ακολουθούσες το στιλ της χωρίς να είναι κάτοχος τεσσάρων Grand Slam θα έλεγες «ναι, αλλά γιατί;» «ναι, γιατί όχι;». Αν δεν ήταν η Naomi Osaka, η πρώτη τενίστρια από την Ασία που γίνεται Νο 1 στο τένις, η τενίστρια που την πρώτη φορά που κατέκτησε το US Open ο κόσμος την γιούχαρε επειδή νίκησε την λατρεμένη τους Serena Williams ή η πρώτη που ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μην μπορώντας να αντέξει τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων προφανώς και δεν θα ένοιαζε ο τρόπος που φοράει το Lοuis Vuitton φορεμά της ή το σκισμένο Levi’s τζιν παντελόνι της (ως ambassador τους).

Η Naomi Osaka όμως έχει όλο το πακέτο να κάνει τη διαφορά στο τένις και στη μόδα. Έχει τον τρόπο να κάνει όσους την ξέρουν από το τένις ή ακόμα κι εκείνους που δεν ξέρουν τι είναι Grand Slam να την προσέξουν. Έχει τον τρόπο να ακουμπάει στην καρδιά σου. Παρά το γεγονός ότι χάνει τα λόγια της στις συνεντεύξεις είναι αυτή που στέκεται πρώτη απέναντι στην κοινωνική αδικία - είτε έχει το όνομα George Floyd ή Suai Peng ή όποιου άνδρα ή γυναίκας έχει δολοφονηθεί από την αστυνομία.

Είναι ντροπαλή, μιλάει λίγο και σιγά. Δεν είναι ότι τη λυπάσαι. Όχι. Το αντίθετο. Σε κάνει να έρχεσαι στη θέση της. Στα όσα τράβηξε για να γίνει πρωταθλήτρια όταν όλοι της έλεγαν πώς δεν θα τα καταφέρει. Σε βάζει στα παπούτσια της παίζοντας απέναντι σε θρύλους του τένις ως μεγάλο άουτσάιντερ και να τους νικάει. Στο μικρόφωνό της απέναντι στις αμήχανες ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Δεν έχει προφανώς τον αέρα της Maria Sharapova, ούτε το θράσος της Serena Williams, αλλά ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο την συμπαθείς.

Το ντεμπούτο της Naomi Osaka ως σχεδιάστρια μόδας

Ένας από τους τρόπους που η Naomi Osaka προσπαθεί να διοχετεύσει τις ευαισθησίες της είναι η μόδα. Έχει προλάβει ήδη να κάνει το ντεμπούτο της στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης, παρουσιάζοντας τα δικά της σχέδια σε συνεργασία με την συμπάτριώτισσά της διάσημη σχεδιάστρια στην Ιαπωνία και την Αμερική, Hanako Maeda.

Έκανε το παιδικό της όνειρο πραγματικότητα. Όταν ήταν μικρή συνήθιζε μαζί με την αδερφή της Marie (που επίσης έπαιζε τένις) να περνούν τις ώρες που χρειάζονταν να ταξιδεύουν για τα τουρνουά σχεδιάζοντας ρούχα. Μπορεί στην αρχή να έντυναν τις κούκλες τους, τώρα όμως μπορείς κι εσύ να φορέσεις ένα πουκάμισο με την υπογραφή της, γνωρίζοντας ότι δεν είναι ένα τυχαίο πατρόν. Η Naomi εμπνέεται από την mixed ιαπωνική (μαμά) και ταϊτινή (μπαμπάς) καταγωγή της. «Αυτό που μας συνδέει με την Hanako είναι η αγάπη μας για την ιαπωνική κουλτούρα, αλλά και την τέχνη. Σκοπός μας ήταν να μεταφέρουμε αυτά τα δύο στοιχεία στη συλλογή μου. Η κολεξιόν μου συνδυάζει παραδοσιακά και μοντέρνα ιαπωνικά στοιχεία και αυτό που ελπίζαμε να δημιουργήσουμε ήταν τέχνη που μπορεί να φορεθεί».

Η επιθυμία της να το τονίσει τις επιρροές της από το ιαπωνικό παραδοσιακό θέατρο ήταν ξεκάθαρη και στο Met Gala. Σαν να θέλει να φωνάξει ποια είναι, αφήνοντας τα ρούχα της να το πούνε για εκείνη.

Η Naomi είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την Anna Wintour, ενώ την ίδια ώρα οι ειδικοί που βρέθηκαν το ντεμπούτο της στη μόδα από την πρώτη σειρά έγραψαν πώς τα κομμάτια της δείχνουν χαλαρά και θηλυκά, άνετα και κομψά, απόλυτα ταιριαστά στη μοντέρνα γυναίκα.

Η Osaka είναι ήδη μία από τις πλουσιότερες αθλήτριες

Επτά χρόνια μετά το επαγγελματικό της ντεμπούτο ως τενίστρια, το πρώτο Grand Slam στη μόδα είναι λοιπόν γεγονός για τη Naomi Osaka από το 2020 και αυτό το τρόπαιο το σήκωσε ψηλά στη Νέα Υόρκη, βάζοντας το δίπλα στα δύο US Open και άλλα δύο Australian Open.

Η Αμερικανή στα χαρτιά αλλά Γιαπωνέζα στην καρδιά Naomi ζει στο Los Angeles έχοντας ξεκινήσει να χτίζει τη δική της αυτοκρατορία.

Έχει το δικό της logo και σειρά στη Nike, έχει βάλει την υπογραφή της σε μπικίνι για κάθε σωματότυπο, διαφημίζει την δική της limited edition σε τσάντες, και έβγαλε και την προσωπική της σειρά σε αντιλιακά.

Η Naomi Osaka έχει γίνει ήδη εξώφυλλο μεταξύ άλλων σε Vogue, Harper's Bazaar, Sports Illustated και TIME και είναι ήδη μία από τις πλουσιότερες αθλήτριες στον κόσμο.

Καθόλου άσχημα για μία 23χρονη, έτσι δεν είναι;

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.