CELEBRITIES

Naomi Osaka: Oι αθλητές είναι άνθρωποι - Είναι εντάξει το να μην είσαι εντάξει


The Jennettes

9 Ιουλίου 2021

Naomi Osaka: Oι αθλητές είναι άνθρωποι - Είναι εντάξει το να μην είσαι εντάξει

Μία «ανάσα» πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Naomi Osaka αποφάσισε να εκφράσει όλα όσα αισθάνεται. Η κορυφαία τενίστρια που θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο για την Ιαπωνία, έγραψε στο TIME για την απόφασή της να κάνει ένα διάλειμμα και να θέσει σε προτεραιότητα την ψυχική της υγεία. Το μήνυμά της είναι απλό: «Είναι εντάξει το να μην είσαι εντάξει».

«Η ζωή είναι ένα ταξίδι. Τις περασμένες εβδομάδες, το ταξίδι μου πήρε ένα απρόσμενο μονοπάτι, που όμως μου δίδαξε τόσα και με βοήθησε να εξελιχθώ. Πήρα μερικά σημαντικά μαθήματα», ξεκίνησε. «Μάθημα πρώτο: δεν μπορείς να τους ικανοποιήσεις όλους».

Η Osaka τόνισε ότι θα έπρεπε να περιμένει τις αντιδράσεις που ξέσπασαν, όταν ανακοίνωσε ότι δε θα δώσει συνεντεύξεις Τύπου στο γαλλικό Open προκειμένου να φροντίσει την ψυχή της. Πέρασε, έπειτα, στο «Μάθημα νούμερο δύο», το οποίο της «άνοιξε τα μάτια». Κι αυτό γιατί κατάλαβε ότι «κυριολεκτικά όλοι αντιμετωπίζουμε ζητήματα ψυχικής υγείας ή ξέρουμε κάποιον που τα αντιμετωπίζει». 

«Οι αθλητές είναι άνθρωποι», έγραψε. «Το τένις είναι ένα επάγγελμα γεμάτο προνόμια, και φυσικά υπάρχουν δεσμεύσεις εκτός γηπέδου που συμπίπτουν Αλλά δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο άλλο επάγγελμα που θα γινόταν τόσο ενδελεχής έλεγχος για τη συνεχή παρουσία (έχω χάσει μία συνέντευξη Τύπου στα επτά χρόνια μου στο χώρο)».

«Ίσως θα μπορούσαμε να δώσουμε στους αθλητές το δικαίωμα να κάνουν ένα διάλειμμα από τα media μία στο τόσο, χωρίς να τους ασκούμε αυστηρή κριτική. Σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά, συγχωρείται μία απουσία για προσωπικούς λόγους από καιρό σε καιρό, αρκεί να μη γίνει συνήθεια. Δε θα χρειαζόταν να αποκαλύψεις τα προσωπικά σου συμπτώματα στον εργοδότη – θα υπήρχαν μέτρα που θα προστάτευαν τουλάχιστον κάποιο επίπεδο ιδιωτικότητας».

«Στη δική μου περίπτωση, ένιωσα τεράστια πίεση για να αποκαλύψω τα συμπτώματά μου, ειλικρινά επειδή ο Τύπος και το τουρνουά δεν με πίστευαν. Δεν το εύχομαι σε κανέναν και ελπίζω ότι μπορούμε να θεσπίσουμε μέτρα για την προστασία των αθλητών, ιδιαίτερα των ευάλωτων», σημείωσε.

Η Naomi Osaka ευχαρίστησε εκτός από την οικογένεια και την ομάδα της τους «Michelle Obama, Michael Phelps, Steph Curry, Novak Djokovic, Meghan Markle μεταξύ άλλων» που στάθηκαν στο πλευρό της.

Τώρα, έχοντας ξεκαθαρίσει την πλευρά της και στρέφοντας το βλέμμα στο Τόκιο, ετοιμάζεται για τους καλύτερους αγώνες της ζωής της.

 

πηγή φωτογραφίας: Instagram

Δείτε ακόμη:

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.