ΣΤΙΛ

Couple dressing: Tελικά τι σημαίνει το ασορτί ντύσιμο για τη σχέση σας;


Μάρθα Κουμπάνη

6 Φεβρουαρίου 2022

Couple dressing: Tελικά τι σημαίνει το ασορτί ντύσιμο για τη σχέση σας;
Όλο και περισσότερα διάσημα ζευγάρια επιλέγουν matching σύνολα για τις δημόσιες εμφανίσεις τους και αναρωτιόμαστε, τι δείχνει τελικά αυτό για την σχέση τους.

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε όλο και περισσότερα διάσημα ζευγάρια να επιλέγουν matching σύνολα - κοινώς ασορτί- για τις δημόσιες εμφανίσεις τους και δεν έχουμε παρά να αναρωτηθούμε. Πρόκειται για μία ακόμα Υ2K τάση -στα πλαίσια της φρενήρους δημοτικότητας του στιλ της εποχής ή για ένα statement των ζευγαριών που όντως σημαίνει κάτι για την σχέση τους;

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά (και αγαπημένα) παραδείγματα couple dressing είναι το ηλικιωμένο ζευγάρι γιαπωνέζων που έχει συγκεντρώσει σχεδόν 1 εκατομμύριο ακολούθους, οι Bonpon511 όπως θα τους βρείτε στο Instagram- για τις αξιολάτρευτες ταιριαστές φωτογραφίες τους. Χωρίς να ξέρετε τίποτα για το γάμο τους, ή όντως τίποτα για τη σχέση κανενός, θα λέγατε ότι είναι αυτό που λέμε couple goals.

Εν τω μεταξύ, στη Νότια Κορέα, το twining» με τον σύντροφό σας μπορεί να θεωρηθεί ως ένας τρόπος για να γνωστοποιήσετε τη σχέση σας στον κόσμο. Υπάρχουν περισσότερες από 85 χιλιάδες δημοσιεύσεις στην ετικέτα #couplelook στο Instagram.

Πριν έναν χρόνο περίπυ ο ηθοποιός Jonah Hill, έκανε το ντεμπούτο του στο κόκκινο χαλί με την σύντροφό του, Sarah Brady, ασορτί μπλε κοστούμια Gucci. Υπό το πρίσμα της μόδας είναι fun και πολύ cute.

Jenny.Gr

Οι δυό τους έρχονται να προστεθούν στον κανόνα της ποπ κουλτούρας που περιλαμβάνει επίσης ζευγάρια όπως η Victoria και o David Beckham, που φόρεσαν μαύρες δερμάτινες στολές σε ένα πάρτι του Versace το 1999 και τα εμβληματικά μωβ σύνολα της ημέρας του γάμου τους. Υπάρχει επίσης η Britney Spears και ο Justin Timberlake με τα canadian tuxedo τους και ο Brad Pitt με σχεδόν όλες τις συντρόφους του.

Jenny.Gr

Και τώρα, φυσικά, η Julia Fox και ο Kanye West που μαγνήτισαν τα βλέμματα στην εβδομάδα υψηλής ραπτικής με matching looks. Η Julia φορούσε ένα cropped τζιν μπουφάν με κωνική λεπτομέρεια στο στήθος από τη συλλογή Schiaparelli άνοιξη/καλοκαίρι 2022 και φαρδύ τζιν Diesel. Ο West από την άλλη εμφανίστηκε με σύνολο Balenciaga στην front row του show Kenzo. Στη συνέχεια το σχετικά νέο ζευγάρι φόρεσε total leather outfits για να παραβρεθεί στην επίδειξη του οίκου Schiaparelli.

Η αντιδράσεις στo διαδίκτυο για τις εμφανίσεις τους ήταν ανάμεικτες. Ο West ωστόσο έχει μιλήσει στο παρελθόν για το πώς η μόδα είναι η γλώσσα με την οποία εκφράζει την αγάπη του.

Και ενώ δεν μπορούμε ποτέ να γννωρίζουμε πώς είναι η πραγματική σχέση ενός ζευγαριού, είναι αλήθεια ότι δεν καταφέρνουν όλα τα ζευγάρια να μας εντυπωσιάσουν το ίδιο με το ασορτί τους.

Η ειδικός σε θέματα σεξουαλικότητας και σχέσεων Alina Rose μίλησε για το θέμα στη Vogue και είπε ότι το couple dressing μπορεί να είναι σημάδι μιας σταθερής σχέσης, αν και υπό προυποθέσεις.

«Το παρόμοιο ντύσιμο του ζευγαριού, ειδικά αν γίνεται ασυνείδητα, μπορεί να είναι μια μεγάλη ένδειξη συμπάθειας, και συγχρονισμού, τόσο στην αρχή της γνωριμίας του όσο και αργότερα. Όπως όταν ο ένας συμπληρώνει τις προτάσεις του άλλου, το να ντύνεται με παρόμοια χρώματα ή look δηλώνει «είμαστε στην ίδια σελίδα!»», λέει.

Εκεί που μπορεί να γίνει προβληματικό, λέει η Rose, είναι όταν το ζευγάρι πιέζεται να ντυθεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο ή αν αυτό γίνεται «για επίδειξη».

Jenny.Gr

«Το να αναγκάζεις κάποιον να ντυθεί όπως εσύ είναι το αντίθετο από αυτό που έχει σκοπό να εκφράσει αυτή η τάση [ή] κλίση - δηλαδή το «είμαστε στην ίδια ομάδα». Τι προβλήματα ή εντάσεις υπάρχουν στη σχέση σας, αν προσπαθείτε τόσο σκληρά να δείξετε ενότητα μέσα από το ντύσιμο σας;», συνεχίζει.

Προφανώς το couple dressing έχει από την φύση του performative χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί οι περισσότεροι από εμάς, ακόμα κι αν βρεθούμε ποτέ στο κόκκινο χαλί να μην φορέσουμε ασορτί ενδύματα, όμως -ας είμαστε ειλικρινείς- ποια μπορεί να αντισταθεί σε matching χριστουγεννιάτικες πιτζάμες ή πλεκτά ή έστω παντόφλες; Kαι για κάποιο λόγο ακόμα κι αν δεν ανεβάσουμε ποτέ την σχετική φωτογραφία στα social media, ενδόμυχα απολαμβάνουμε το ασορτί γιατί μας κάνει να αισθανόμαστε μέρος μιας ομάδας, μιας οικογένειας.

Οι twining στιγμές των διασημοτήτων, ή οποιουδήποτε άλλου ζευγαριού, είναι μια μικρή εικόνα όχι τόσο για το ίδιο το ζευγάρι, αλλά για το είδος του ζευγαριού που θα ήθελαν να είναι. Όσο για τον λόγο που απολαμβάνουμε να βλέπουμε τα ζευγάρια να μοιράζονται μαζί μας τον έρωτα ή την αγάπη τους με κάθε τρόπο, είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης. Ακόμα κι αν δεν τους θαυμάζουμε ή δεν τους πιστεύουμε, πάντα μας αρέσει όταν μας ανοίγουν μια πόρτα από την οποία μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για τις ζωές τους.

Αν πάλι θέλετε να δοκιμάσετε το couple dressing χωρίς να θυσιάσετε το προσωπικό σας στιλ, ακολουθήστε την καρδιά σας. Ακόμα όμως κι αν δεν τα καταφέρετε είναι ok αν το στιλ σας είναι πολύ διαφορετικό. Αφού εκτιμάτε τα ίδια πράγματα στη ζωή, γελάτε με τα ίδια αστεία και συμπληρώνετε ο ένας τον άλλο, δεν χρειάζεται να ντύνεστε το ίδιο για να αποδείξετε ότι είστε συμβατοί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.