ΣΤΙΛ

Είναι ok να φορέσετε μαύρο σε ανοιξιάτικο γάμο; Τι απαντούν οι fashion insiders


Μάρθα Κουμπάνη

27 Απριλίου 2022

Είναι ok να φορέσετε μαύρο σε ανοιξιάτικο γάμο; Τι απαντούν οι fashion insiders
Είναι ok να φορέσετε μαύρο σε ανοιξιάτικο γάμο; Τι απαντούν οι fashion insiders

Ίσως να θυμάστε -και πώς να το ξεχάσετε άλλωστε- όταν τον περασμένο Νοέμβριο η Kendall Jenner πήγε στον γάμο της κολλήτής της με το πιο sexy φόρεμα που φόρεσε ποτέ καλεσμένη σε γάμο. Η Kenny επέλεξε ένα μαύρο, maxi φόρεμα με στενή γραμμή και cut-outs για το party του γάμου και ήταν εκθαμβωτική. Τo look της αυτό επανέφερε την συζήτηση για το κατά πόσο είναι οk να φοράς κάτι τόσο sexy και εντυπωσιακό, σε έναν γάμο, αλλά και το αν το ίδιο το μαύρο είναι μια καλή επιλογή. Τώρα και καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, προετοιμαζόμαστε για τους ανοιξιάτικους γάμους στους οποίους είμαστε καλεσμένες και ο προβληματισμός επιστρέφει.

Oι κανόνες για το dress code σε έναν γάμο είναι συγκεχυμένοι.

Κάθε φορά που λαμβάνουμε μια πρόσκληση σε ένα τέτοιο χαρμόσυνο γεγονός η πρώτη μας σκέψη είναι «τι πρέπει να φορέσω τώρα»;

Είναι εκείνη η στιγμή -ίσως η μοναδική- που η απάντηση «το Little Black Dress» δεν είναι αυτονόητη, αφού σε όλες τις άλλες περιστάσεις, περισσότερο ή λιγότερο επίσημες, είναι πάντα η καλύτερη λύση.

Είμαστε εδώ για να λύσουμε τη συζήτηση μια για πάντα: Ναι, μπορούμε να φορέσουμε αυτό το πανέμορφο μαύρο φόρεμα στους επόμενους γάμους που θα δώσουμε το «παρών».

Στους γάμους της άνοιξης και του καλοκαιριού όμως, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο δύσκολα, μιας και τα υφάσματα είναι πιο ελαφριά και τα χρώματα πιο φωτεινά.

Πέρα από τα υπέροχα pastel, ροζ, γαλάζια και τα prints οι ειδικοί των γάμων λένε ναι στο total black.

Στόχος είναι να φαίνεστε κομψές με ένα look όχι πολύ dramatic ή υπερβολικό (σαν της Kendall δηλαδή). Το μαύρο είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή, αρκεί να δώσετε σημασία στα υφάσματα, τα μήκη, τις λεπτομέρειες. Την άνοιξη, το μετάξι, το σατέν και το βαμβάκι είναι ιδανικά. Ένα λιτό slip dress φόρεμα ή αμάνικο σε γραμμή Α ή jumpsuit μπορεί να δείχνει πολύ γιορτινό ανάλογα τα παπούτσια, τα αξεσουάρ και τα κοσμήματα που θα επιλέξετε να το συνδυάσετε. To κοστούμι είναι επίσης μια διαχρονική πρόταση που μπορείτε να φορέσετε, ειδικά αν το συνδυάσετε με λευκό ή το «σπάσετε» με άλλο χρώμα από μέσα.

Για παράδειγμα ένα ζευγάρι mules σε έντονη απόχρωση θα δώσουν fashionable και fun χαρακτήρα σε ένα μαύρο φόρεμα ή κοστούμι.

Aπο την άλλη μπορείτε να επιλέξετε ένα μίνιμαλ catsuit με μοναδικό στολίδι τα φτερά στα μανίκια, όπως αυτό που σχεδίασε ο Anthony Vacarello για τον οίκο Saint Laurent και φόρεσε με επιτυχία η Hailey Bieber.

Ό,τι κι αν επιλέξετε θυμηθείτε πως το μαύρο είναι ούτως ή άλλως επιβλητικό και επίσημο. Επενδύστε σε ένα λαμπερό ζευγάρι σκουλαρίκια ή μια χρυσή αλυσίδα στον λαιμό και αποφύγετε τις υπερβολές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.