ΣΤΙΛ

Η νοσταλγική τάση στα tops που μας γυρίζει πίσω στον χρόνο


Μάρθα Κουμπάνη

30 Ιουλίου 2022

Η νοσταλγική τάση στα tops που μας γυρίζει πίσω στον χρόνο
Instagram/@haileybieber
Τα μπλουζάκια που φορούσε (και φορά) κάθε cool girl

Γυρίστε πίσω στο 1995. Το Clueless είχε μόλις κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους και η Cher Horowitz – η fashionista πρωταγωνίστρια της ταινίας, την οποία υποδύθηκε απολαυστικά η Alicia Silverstone – φορούσε το πιο χαριτωμένο μικρό λευκό μπλουζάκι με ένα κίτρινο πλεκτό γιλέκο και καρό μίνι φούστα, ένα look που οι fashionistas λατρεύουν μέχρι σήμερα.

Fast forward στο σήμερα, τα μπλουζάκια που αγκαλιάζουν τη σιλουέτα είναι στην πρώτη γραμμή της γκαρνταρόμπας κάθε It-girl, με θαυμάστριες όπως η Olivia Rodrigo, η Dua Lipa, η Bella Hadid, η Hailey Bieber και η Kendall Jenner που έχουν εμμονή με τα baby tees.

Τα περισσότερα σύγχρονα fashion brands δημιουργούν τις δικές τους εκδοχές baby tees με μοντέρνες αποχρώσεις και graphic μοτίβα εμπνευσμένα από τα '90s. Για τις μινιμαλίστριες, το The Row, το Frankie Shop και το X Karla (το αγαπημένο της Bieber, FYI, το οποίο δημιούργησε η στiλίστριά της, Karla Welch) προσφέρουν κλασικές εκδοχές σε ουδέτερες αποχρώσεις για ατελείωτους συνδυασμούς.

Παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στη δεκαετία του ’70 ως τοπ για το γυμναστήριο, τα baby tees έγιναν εξαιρετικά δημοφιλή από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και μετά.

Είτε ήταν η Britney Spears που φορούσε το μπλουζάκι «Dump Him», είτε τα looks της Paris Hilton με τραγιάσκα Von Dutch, είτε το cast των Mean Girls του 2004 με τα ασορτί μπλουζάκια Juicy Couture, το μικρό εφαρμοστό t-shirt βασίλεψε σε εκείνη την εποχή.

Σήμερα τα πιο επιδραστικά ονόματα της μόδας επαναφέρουν την τάση και φορούν τα baby tees από το πρωί ως το βράδυ. Μήπως ήρθε η ώρα να επιστρέψουν και στη δική σας ντουλάπα;

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.