ΣΤΙΛ

Το πιο εντυπωσιακό χρώμα για να φορέσουμε στις διακοπές


Μάρθα Κουμπάνη

5 Αυγούστου 2022

Το πιο εντυπωσιακό χρώμα για να φορέσουμε στις διακοπές
Photo credits: Getty/Ideal Image
Το πιο εντυπωσιακό χρώμα για να φορέσουμε στις διακοπές

Tα αγαπημένα μας brands φρόντισαν να μας προμηθεύσουν με τα ωραιότερα κομμάτια -από ρούχα και παπούτσια μέχρι αξεσουάρ- για να φορέσουμε την εντυπωσιακή απόχρωση Cerulean Blue.

Το Cerulean, είναι μια απόχρωση του μπλε που κυμαίνεται μεταξύ γαλάζιου και πιο σκούρου μπλε του ουρανού.

Η πρώτη καταγεγραμμένη χρήση του cerulean ως όνομα χρώματος στα αγγλικά ήταν το 1590. Η λέξη προέρχεται από τη λατινική λέξη caeruleus, «μπλε ή γαλαζοπράσινο», η οποία με τη σειρά της πιθανότατα προέρχεται από το caerulum, υποκοριστικό του caelum, δηλαδή «ουρανός».

«Cerulean blue» είναι το όνομα μιας χρωστικής. Η χρωστική ουσία ανακαλύφθηκε στα τέλη του δέκατου όγδοου αιώνα και πήρε το όνομα της τον δέκατο ένατο αιώνα. Είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της άνοιξης, που έκανε θραύση στις πασαρέλες του Παρισιού τον περασμένο Οκτώβριο, με brands όπως η Botter και η Stella McCartney, να το εντάσσουν στις καλοκαιρινές συλλογές τους.

Ο Jacquemus το πρόσθεσε σε γενναίες δόσεις στην τελευταία του συλλογή που παρουσιάστηκε στη Xαβάη και μας έβαλε στο σωστό mood για να φορέσουμε Cerulean: Λευκή άμμος, ξαπλώστρα, καταγάλανα νερά. Ταιριάζει με πράσινο, μοβ, πορτοκαλί και φωνάζει «διακοπές».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.