ΣΤΙΛ

Χρυσό τέλος: Το ασήμι επιστρέφει και θα φορεθεί από μινιμαλίστριες και μη


Μάρθα Κουμπάνη

12 Οκτωβρίου 2022

Χρυσό τέλος: Το ασήμι επιστρέφει και θα φορεθεί από μινιμαλίστριες και μη
Instagram @leighmillerjewelry
Η εποχή του χρυσού έχει τελειώσει και το λαμπερό ασήμι έρχεται να πάρει την θέση του. 

Πολύχρωμα χοντρά δαχτυλίδια, πολύχρωμες χάντρες και αλυσίδες μέσης είναι από τις μεγαλύτερες τάσεις στα κοσμήματα Y2K που αναβιώνουν. Όμως η ζωντανή και ιδιότροπη αισθητική τείνει να είναι και πιο μαξιμαλιστική, κάτι που δεν ταιριάζει πάντα σε εκείνες με το μίνιμαλ γούστο. Για αυτό τον λόγο η μόδα επαναφέρει μια ακόμα νοσταλγική τάση στα κοσμήματα που θα καλύψει τις ορκισμένες μινιμαλίστριες. Όχι όμως και τις λάτρεις του χρυσού, ο οποίος για το 2023 φαίνεται ότι είναι out of fashion.

Η εποχή του χρυσού έχει τελειώσει και το λαμπερό ασήμι έρχεται να πάρει την θέση του.

Για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, κομψά ασημένια κοσμήματα εμφανίστηκαν στις πασαρέλες των σχεδιαστών, συμπεριλαμβανομένων των Givenchy, Paco Rabanne και Jonathan Simkhai. Και για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2022, πιο βαριά και επιβλητικά κομμάτια ξεχώρισαν στους Saint Laurent, Balmain και Jil Sander, ενώ η συνεργασία των Bottega Veneta, Lanvin και Cartier με τον Sacai αποκάλυψε μαγευτικές μικτές μεταλλικές εμφανίσεις.

Ο μοντερνιστικός μινιμαλισμός, το Y2K και η πρώιμη rave σκηνή και τα goth κινήματα της μόδας έχουν οδηγήσει στην στροφή στα «γυμνά» από χρώμα κοσμήματα και την ανάδειξη των γλυπτών γραμμών από ασήμι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.