ΣΤΙΛ

Μάθε πώς να οργανώσεις σωστά και φθηνά την ντουλάπα σου


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

4 Ιανουαρίου 2023

Μάθε πώς να οργανώσεις σωστά και φθηνά την ντουλάπα σου
Pexels
Η οργάνωση της ντουλάπας σου μπορεί να είναι ένα αναγκαίο κακό, αλλά όταν διαβάσεις την παρακάτω λίστα θα αλλάξεις γνώμη!

Ναι η ντουλάπα είναι ένας από τους χώρους που μπορούν να γίνουν άνω-κάτω, όσο σκληρά και αν προσπαθήσεις να την κρατήσεις τακτοποιημένη. Το να βρεις τη σωστή θέση για τις μπότες, τα ρούχα και τα κοσμήματα, μπορεί να αποβεί μοιραίο αν δεν ξέρεις καν από που να ξεκινήσεις. Παρόλα αυτά μια καθαρή και καλά οργανωμένη ντουλάπα είναι μεγάλο ατού για κάθε σπίτι. Δεν φαίνεται μόνο το δωμάτιο πιο όμορφο, αλλά και η πρωινή σου ρουτίνα γίνεται ευκολότερη. Πραγματικά πόση ώρα μπορεί να χάνεις με το να ψάχνεις ένα συγκεκριμένο πουλόβερ που λογικά θα έχει παραπέσει πίσω από τα παντελόνια; Οργανώσου τώρα!

Όταν θέλουμε να οργανώσουμε την ντουλάπα μας, καλό θα είναι να ξεκινήσουμε από τι πρέπει να μείνει και τι πρέπει να φύγει. Στη συνέχεια πρέπει να αξιοποιήσουμε τους χώρους που έχουμε. Το ευτυχές είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά υλικά και τρόποι ώστε να μην μείνει αναξιοποίητο ούτε ένα εκατοστό.

Πώς μπορείς όμως να την οργανώσεις σωστά και σχετικά φθηνά; Δες την παρακάτω λίστα και σου έχω αρκετές ιδέες να ξεπατικώσεις ή να εμπνευστείς!

1. Αξιοποίησε τα καλάθια

Μπορείς να οργανώσεις τα αναγκαία πράγματά σου σε καλάθια και έτσι να είναι όλα καθαρά και τακτοποιημένα. Το υλικό το διαλέγεις εσύ ανάλογα με τα γούστα σου.

Jenny.Gr
Pexels

2. Κρεμάστρα για τσάντες

Το να βρεις έναν χώρο να αποθηκεύσεις τις τσάντες σου είναι πιο εύκολο στα λόγια, παρά στην πράξη. Μια πολύ καλή λύση είναι οι κρεμάστρες για τσάντες με διάφορες θήκες που μπορείς να την βάλεις είτε μέσα, είτε έξω από την ντουλάπα σου.

Jenny.Gr
Pexels

3. Μικρά αναδιπλούμενα κουτάκια

Αυτά τα μικρά κουτάκια σου λύνουν τα χέρια, όσο και αν δεν τους φαίνεται. Μπορείς να αποθηκεύσεις εσώρουχα, καλτσες ή ακόμα και κοσμήματα.

Jenny.Gr
Pexels

4. Οι σωστές κρεμάστρες

Σημαντικό ρόλο στην οργάνωση μιας ντουλάπας παίζουν οι κρεμάστρες. Πρέπει να βρεις τις κατάλληλες κρεμάστρες για τα ρούχα σου, ώστε να μην πέφτουν, να μην τσαλακώνονται, να μην «κρεμάνε» και επίσης να μην είναι πολύ παχιές και πιάνουν χώρο.

Jenny.Gr
Pexels

5. Βάλε φως

Όσο και αν σου ακούγεται παράξενο, το φως μέσα στην ντουλάπα θα σου αλλάξει τη μέρα! Οι ντουλάπες γενικά είναι σκοτεινά μέρη. Αν π.χ. θέλεις να βρεις ένα συγκεκριμένο μαύρο φούτερ, ανάμεσα σε άλλα 3 μαύρα φούτερ, χωρίς φως σίγουρα θα κάνεις αρκετή ώρα. Αν όμως βάλεις μια σειρά ledάκια;

Jenny.Gr
Pexels

6. Χωρίσματα ραφιών

Αν τα ράφια σου είναι μακριά, τότε τα χωρίσματα θα σου κάνουν ευκολότερη τη ζωή.

Jenny.Gr
Pexels

7. Επένδυσε σε ένα ρέιλ

Αν η ντουλάπα σου είναι μικρή ή έχεις πολλά παλτό και δε χωράνε, τότε ένα ρέιλ είναι αυτό που χρειάζεσαι. Απλά τοποθέτησέ τη σε ένα μέρος που να μην σε ενοχλεί μέσα στο δωμάτιο.

Jenny.Gr
Pexels

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.