ΣΤΙΛ

Sustainable shopping: Ο απόλυτος οδηγός με 4 απλά βήματα


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

20 Ιανουαρίου 2023

Sustainable shopping: Ο απόλυτος οδηγός με 4 απλά βήματα
Pexels
Πάντα ήθελες να ψωνίζεις πιο sustainable, αλλά δυστυχώς κάθε φορά ξανακυλούσες στο fast fashion και στις παρορμητικές αγορές; Μην ανησυχείς! Σου έχω το πιο απλό οδηγό για να ξεκινήσεις να είσαι μια sustainable shopper με μόνο 4 απλά βήματα.

Για πολλούς fashion lovers, στην λίστα με τους στόχους της νέας χρονιάς υπήρχε σίγουρα και ένα κομματάκι αφιερωμένο στο πόσο πολύ θα ήθελαν να γίνουν πιο sustainable καταναλωτές. Φυσικά το να το λες, είναι πολύ πιο εύκολο από το να το κάνεις, αλλά από την άλλη, αν όχι τώρα τότε πότε;

Κατανοώ την δυσκολία του εγχειρήματος. Θέλει σκέψη και ψυχραιμία να αντισταθείς στην κοινωνική πίεση για συνεχόμενες αγορές και νέα outfits σε κάθε event. Είναι δύσκολο να απαρνηθείς το hype του «Πάω για ψώνια». Δυστυχώς όμως μερικές θυσίες πρέπει να γίνουν για το γενικότερο καλό και για εσένα προσωπικά.

Για αυτό λοιπόν σου παραθέτω παρακάτω ένα οδηγό με 4 απλά βήματα για μια πιο sustainable γκαρνταρόμπα το 2023 και όχι μόνο.

1. Ξεκίνα να αμφισβητείς τις καινούργιες αγορές σου

Αρχικά θα το ξαναβάλεις; Θα το ξαναβάλεις σε 2 χρόνια; Σε 3 χρόνια; Επίσης αυτό το κομμάτι που θέλεις να αγοράσεις, ταιριάζει με τουλάχιστον 3 outfits από την ήδη υπάρχουσα γκαρνταρόμπα σου;

2. Βρες τι έχει χαλάσει από τα ρούχα σου και φτιάξτο

Σκέψου απλά πόσα ρούχα σου ή αξεσουάρ σου δεν φοράς γιατί θέλουν λίγο φτιάξιμο. Θέλουν να τα κοντύνεις ή να τους ράψεις κάποιο κουμπί ή ακόμα χρειάζονται καθαριστήριο.

3. Ξεκίνα να ψάχνεις τα αγαπημένα σου brands σε πλατφόρμες και μαγαζιά second hand

Σίγουρα η ποιότητα θα είναι πολύ καλύτερη από τα ρούχα στις fast fashion εταιρείες και επίσης το second hand shopping είναι από τους πυλώνες του sustainability.

4. Νοίκιασε

Μπορεί να σου ακουστεί χάσιμο χρημάτων ή ακόμα και άσχημο, αλλά δώστου λίγο χρόνο. Μπορείς να δανειστείς από τις φίλες σου ή ακόμα και από πλατφόρμες ενοικίασης ρούχω ή αξεσουάρ. Το παίρνεις, το φοράς, «κάνεις το κομμάτι σου» και το γυρνάς πίσω.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.