ΣΤΙΛ

Τα 5 tips για να αναγνωρίζεις τις fake τσάντες (και να μην τις αγοράζεις)


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

10 Μαΐου 2023

Τα 5 tips για να αναγνωρίζεις τις fake τσάντες (και να μην τις αγοράζεις)
Instagram/tinvcb
Για να μη σε πιάσουν «κορόιδο», υπάρχουν αυτά τα εύκολα tips

Η ακούσια αγορά μιας fake τσάντας είναι κάτι που όλοι θα θέλαμε να αποφύγουμε, ειδικά αν σκεφτούμε την αύξηση των αποκαλούμενων superfake τσαντών. Εφόσον τώρα όλο και περισσότεροι ψάχνουν να αποκτήσουν μια second hand luxury τσάντα, που είναι μια πιο βιώσιμη και φυσικά πολύ πιο φθηνή επιλογη, το να γνωρίζουμε τι πρέπει να προσέχουμε για να ξεχωρίσουμε μια αληθινή από μια fake είναι απαραίτητο.

Παρακάτω θα βρεις τα tips που θα σε βοηθήσουν να ψωνίσεις online ή σε σε φυσικό κατάστημα μια πραγματικά αληθινή τσάντα.

Jenny.Gr
Pexels

Δώσε βάση στο βάρος και στη μυρωδιά

Αν ψωνίζεις από κοντά, η ποιότητα του δέρματος και η ραφή είναι δύο πράγματα που δείχνουν με τη μια αν είναι fake η τσάντα που πρόκειται να αγοράσεις. Σε αυτά να συνυπολογίσεις το βάρος -ειδικά από στο χερούλι- και τη μυρωδιά, εφόσον τα δυνατά χημικά αφήνουν μια πολύ έντονη οσμή.

Όλα κρύβονται στις λεπτομέρειες

Όπως και στα περισσότερα πράγματα στη ζωή, η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Αν ψωνίζεις online έχε στο νου σου οι φωτογραφίες που απεικονίζουν το προϊόν να είναι υψηλής ανάλυσης και υπάρχουν κοντινές λήψεις. Επίσης να υπάρχουν φωτογραφίες με κοντινά στην γραμματοσειρά της ετικέτας, στα κουμπώματα και στο δέρμα.

Έχει όλα της τα «απαραίτητα»;

Φυσικά και πρέπει να κοιτάς αν η τσάντα σου θα έχει το original κουτί της, τη θήκη της και το πιστοποιητικό της, αλλά καλό είναι επίσης να κάνεις μια έρευνα περαιτέρω διότι πχ η Hermès δεν δίνει ποτέ πιστοποιητικό μαζί με τις τσάντες της. Οπότε αν δεις πιστοποιητικό σε Hermès τσάντα, ξέρεις αυτόματα ότι είναι fake.

Σιγουρέψου ότι η τιμή είναι σωστή

Ναι, σε όλους μας αρέσει να βρίσκουμε ευκαιρίες, αλλά αν η τιμή παραείναι καλή για να είναι αληθινη, τότε μάλλον δεν είναι -αληθινή. Στα πραγματικά luxury προϊόντα δεν υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες, ακόμα και αν κάποια τσάντα χρειάζεται μερική επισκευή.

Οι vintage fake τσάντες «προδίδονται» πιο εύκολα

Αν μιλάμε για vintage τσάντες τότε γίνεται πιο εύκολο να καταλάβεις αν κάποια είναι fake, διότι η ποιότητα των υλικών και ο τρόπος που «γερνάει» το δέρμα ή όποιο άλλο ποιοτικό υλικό σε σχέση με το fake είναι εντελώς διαφορετικός.

Πηγή: Vogue

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.