ΣΤΙΛ FASHION NEWS

O Olivier Rousteing θα σχεδιάσει κοστούμια για την όπερα του Παρισιού


Αφροδίτη Σακκά

17 Μαΐου 2017

olivierrousteing.jpg

Διαβάστε εδώ: Στο show του Balmain δεν ξέραμε τι να πρωτοκοιτάξουμε

O Bertaud, σημείωσε πως το περίτεχνο Palais Garnier, το ιστορικό σπίτι της Όπερας του Παρισιού, ανήκει σε μία παράδοση οπτικής πολυτέλειας. "Η φιλοδοξία μου είναι να δημιουργήσω ένα κλασσικό μπαλέτο για το σήμερα, οπότε η ιδέα ήταν να εξορύξουμε αυτό το DNA ενώ κοιτάμε το μέλλον. Για εμένα, ο Olivier είναι ο μόνος άνθρωπος σήμερα που μοιράζεται την ίδια προσέγγιση στην πρωτοπορία ενώ σέβεται τις παραδοσιακές τεχνικές," είπε ο Bertaud στο WWD.

Απ' ότι φαίνεται, ο Rousteing έχει υπάρξει fan του μπαλέτου από μικρή ηλικία, έχοντας μάλιστα κάνει κάποια μαθήματα χορού όταν ήταν μικρός.

"Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν έκπληκτος και συγκινημένος, γιατί, για εμένα, αυτό είναι κάτι παραπάνω από το να σχεδιάσω ρούχα για την όπερα. Αυτό το project πραγματικά αντικατοπτρίζει την Γαλλική κληρονομιά," είπε ο Rousteing στο WWD.

 

A post shared by OLIVIER R. (@olivier_rousteing) on

Όσο ο οίκος Balmain βρίσκεται στη διαδικασία του να επεκταθεί σε ένα διαφορετικό κοινό, η συγκεκριμένη κίνηση είναι μία εξαιρετική ευκαιρία. Σύμφωνα με τον Rousteing, το project έχει σκοπό να αναδείξει την αισθητική του οίκου στο Ευρωπαϊκό κοινό, ενώ την ίδια στιγμή να παραμείνει "πολύ παριζιάνικη". Το βασικό στοιχείο που χαρακτηρίζει τη συνεργασία, είναι ο διάλογος μεταξύ των ρούχων, της μουσικής και του χορού. "Δημιουργήσαμε κοστούμια που συνδυάζουν ένα στοιχείο του κλασσικού κόσμου του χορού με ένα sexy, αισθησιακό και glamorous στοιχείο του Balmain," εξηγεί ο Rousteing.

 

A post shared by OLIVIER R. (@olivier_rousteing) on

"Αυτού του είδους ο διάλογος υπάρχει εδώ και πολύ καιρό. H Coco Chanel δημιούργησε κοστούμια εδώ, όπως και ο Yves Saint Laurent, ο Christian Lacroix και ο Karl Lagerfeld πιο πρόσφατα, οπότε είναι κάτι που στην πραγματικότητα είναι κομμάτι της κουλτούρας μας εδώ στην Opera και ως νέος δημιουργός, θέλω πραγματικά να το συνεχίσω," είπε ο Bertaud στο WWD.

Μάλιστα, όπως ανακάλυψε ο Bertaud κατά τη διάρκεια της έρευνάς του, ο ίδιος ο Pierre Balmain είχε σχεδιάσει κοστούμια για την όπερα τη δεκαετία του '50, τα οποία φορέθηκαν από την prima μπαλαρίνα, Yvette Chauviré.

Την ίδια στιγμή, ο Οlivier Rousteing μπαίνει στη λίστα με τους σχεδιαστές που έχουν συνεργαστεί με την παριζιάνικη όπερα για τη δημιουργία μοναδικών couture κομματιών και πιστεύουμε πως το αποτέλεσμα θα είναι πρωτοποριακό και απρόσμενο.

 

Gallery: Δείτε ακόμη μερικά από τα καλύτερα looks του οίκου Balmain AW17

[gallery-716374]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.