ΣΤΙΛ FASHION NEWS

To λάθος της Vogue στη φωτογράφηση της Gigi Hadid και του Zayn Malik


Αφροδίτη Σακκά

14 Ιουλίου 2017

gigizayn.jpg

Διαβάστε εδώ: Γιατί αυτό το εξώφυλλο της Kendall Jenner προκάλεσε αντιδράσεις

Απ' ότι φαίνεται, ούτε η Gigi Hadid και ο Zayn Malik επιθυμούν να περιοριστούν από φυλετικούς περιορισμούς -τουλάχιστον, με βάση τα standards της Vogue. To ζευγάρι βρίσκεται στο εξώφυλλο του περιοδικού για το τεύχος Αυγούστου φορώντας ανταλλάξιμα κοστούμια Gucci, υπό τη συνοδεία του τίτλου: "H Gigi Hadid και ο Zayn Malik Είναι Κομμάτι Μίας Νέας Γενιάς που Υποστηρίζει το Gender Fluidity." Μόνο που απλά η Hadid και ο Malik φορούν τα ρούχα ο ένας του άλλου, όπως κάθε άλλο ζευγάρι. 

"Ψωνίζω στη ντουλάπα σου όλη την ώρα, έτσι δεν είναι;" ρωτάει η Hadid τον Malik στη συνέντευξή τους και εκείνος απαντάει "Ναι, αλλά κι εγώ." Πρόσφατα, το πρώην μέλος των One Direction δανείστηκε το T-shirt, Anna Sui, της κοπέλας του. "Μου αρέσει αυτή η μπλούζα," είπε. "Και αν μου είναι στενή, τι έγινε; Δεν έχει σημασία αν φτιάχτηκε για κορίτσια."

Το 22χρονο μοντέλο συνεχίζει: "Εννοείται. Δεν έχει να κάνει με το φύλο. Έχει να κάνει με σχήματα. Και με τι νιώθεις καλά την κάθε ημέρα. Και όπως και να 'χει, έχει πλάκα να πειραματίζεσαι.."

Έχει δίκιο η Hadid, έχει πλάκα να πειραματίζεσαι. Και η Vogue θέτει ένα αρκετά θεμιτό -και ενδιαφέρον- ερώτημα: "Αλλά που ακριβώς μπορεί να ψωνίσει κανείς, όχι εντελώς άνδρας ούτε γυναίκα;" Ωστόσο, το υπόλοιπο άρθρο δεν καταφέρνει ακριβώς να συνεχίσει στο ίδιο κύμα συζήτησης. Απ' όσο ξέρουμε, ούτε η Gigi ούτε ο Zayn αυτοπροσδιορίζονται ως gender fluid, οπότε ένα αφιέρωμα στη σχέση τους δεν απαντά με κανένα τρόπο τα ερωτήματα σχετικά με το gender fluidity.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Twitter αντέδρασε ανάλογα στην κακή μεταχείριση του όρου από το περιοδικό: "Η ανταλλαγή ρούχων μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν αντιπροσωπεύει το gender fluidity καθώς ακόμα λες πως έχει να κάνει με άντρες και γυναίκες. Αυτό είναι το όλο θέμα," έγραψε κάποιος. Ένα άλλο post γράφει: "Νομίζω πως η Vogue έχει μπερδευτεί λίγο με το τι είναι το gender fluidity! Το να φοράς το T-shirt της κοπέλας σου δεν σε κάνει gender fluid."

Δεν είναι ξεκάθαρο το αν η Hadid ή ο Malik αυτοπροσδιορίζονται ως gender fluid (ή αν η πρόθεσή τους είναι να ξεπεράσουν την ταυτότητα του δυαδικού φίλου) με βάση το άρθρο της Vogue. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι πως ο όρος δεν είναι ο κατάλληλος για να περιγράψει ένα ζευγάρι που ανταλλάζει ρούχα μερικές φορές και το να χρησιμοποιείται ως ετικέτα για μία τάση της μόδας που επικεντρώνεται στο δυαδικό φύλο είναι μειωτικό, στην καλύτερη περίπτωση.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.