ΣΤΙΛ FASHION NEWS

H Vogue απαγόρεψε για πάντα τη συνεργασία με αυτόν τον φωτογράφο


Αφροδίτη Σακκά

25 Οκτωβρίου 2017

abaca-418755-023.jpg

Διαβάστε εδώ: Το σχόλιο που δείχνει γιατί οι γυναίκες δε μιλούν για τη σεξουαλική παρενόχληση

H Telegraph, ανέφερε αυτή την εβδομάδα πως ένα στέλεχος της Conde Nast Intenational, που υποβλέπει τα international τεύχη  των περιοδικών  του εκδοτικού οίκου, έστειλε ένα email στο προσωπικό ανακοινώνοντας πως διακόπτει κάθε συνεργασία με τον αμφιλεγόμενο φωτογράφο και πως οποιαδήποτε δουλειά με τον Richardson δεν έχει δημοσιευθεί θα πρέπει να "απορριφθεί εντελώς ή να αντικατασταθεί με άλλο υλικό" . Ένας εκπρόσωπος της Conde Nast επιβεβαίωσε την ύπαρξη του email στο TIME, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Το Αμερικάνικο κομμάτι της Conde Nast, που λειτουργεί ανεξάρτητα από το international, επιβεβαίωσε στο Time πως δεν έχει κανένα σκοπό να δουλέψει με τον Richardson στο μέλλον. "Κάθε είδους σεξουαλική παρενόχληση είναι απαράδεκτη και δεν θα πρέπει να γίνεται ανεκτή," είπε ένας εκπρόσωπος της Conde Nast. Η Αμερικάνικη Vogue δεν έχει δημοσιεύσει δουλειά του Richardson από το 2010.

"Ο Terry είναι πολύ απογοητευμένος για την ύπαρξη αυτού του email ειδικά επειδή έχει απαντήσει σε αυτές τις παλιές ιστορίες στο παρελθόν," είπε ένας εκπρόσωπος του Richardson στο TIME. "Είναι ένας καλλιτέχνης που είναι γνωστός για τη σεξουαλική δουλειά του, τόσες πολλές από τις επαγγελματικές του αλληλεπιδράσεις ήταν από τη φύση τους σεξουαλικές αλλά όλοι όσοι πήραν μέρος έδωσαν τη συγκατάθεσή τους."

Ο Richardson, που έχει φωτογραφήσει έναν μεγάλο αριθμό από celebrities, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama, αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση από τουλάχιστον το 2010. Πολλές γυναίκες έχουν ισχυριστεί πως ο φωτογράφος τους προσέφερε δουλειά σε ανταλλαγή με σεξ, τις άγγιξε χωρίς την συγκατάθεσή τους ή έβγαλε τα ρούχα του κατά τη διάρκεια φωτογραφήσεων. Ο Richardson αρνήθηκε τις κατηγορίες το 2014, αποκαλώντας τις κατηγορίες των γυναικών "ένα υπερβολικά συναισθηματικό κυνήγι μαγισσών."

Πολλοί έχουν ασκήσει κριτική στη βιομηχανία της μόδας για το μεγάλο χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για να απορριφθεί ο Richardson. Η απαγόρευση της Conde Nast έρχεται μετά από πάρα πολλές κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Harvey Weinstein.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.