ΣΤΙΛ FASHION NEWS

H Lacoste προσλαμβάνει την πρώτη γυναίκα creative director στα 85 χρόνια ιστορίας της


Αφροδίτη Σακκά

6 Οκτωβρίου 2018

42002944_458218928020766_6056719953454918329_n1.jpg

Από την ίδρυσή της, πριν από 85 χρόνια, η Lacoste δεν είχε ποτέ μία γυναίκα στην ηγεσία του brand. Αυτό δεν ισχύει πλέον, με την εταιρεία να γράφει ιστορία με την Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας, Louise Trotter, να παίρνει τα ηνία ως creative director.

H Trotter, που άφησε τη θέση της ως creative director στα Joseph, μετά από 9 χρόνια, αντικαθιστά τον πρώην creative director της Lacoste, Felipe Oliviera Baptista, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά από οκτώ χρόνια στις 2 Μαίου.

"Η προσέγγισή της στις γραμμές και τα υλικά, όπως και η ειδικότητά της στο να δημιουργεί πρακτικά κομμμάτια θα προσφέρουν στην ενδυνάμωση των collections μας," δήλωσε ο Thierry Guibert, πρόεδρος της Lacoste Group, σύμφωνα με το Business of Fashion. H Trotter είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη με τη νέα περίοδο στην καριέρα της, προσθέτοντας: "Με μεγάλη μου χαρά γίνομαι κομμάτι μίας γαλλικής εταιρείας με τόσο μοναδική κληρονομιά. Για 85 χρόνια, το σύγχρονο στιλ της Lacoste βρίσκεται στη σύνδεση μεταξύ αθλήματος και μόδας. Είμαι περήφανη που συμβάλλω στο να γραφτεί ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της."

Μετά την αποχώρηση του Baptista, η ομάδα της Lacoste σχεδίασε την collection για την Άνοιξη 2019 και δημιούργησε μία σειρά που γιορτάζει το streetwear των 90s μέσα από τα αρχεία του brand - συμπεριλαμβανομένων των oversized tacksuits και του σήματος-κατατεθέν logo της Lacoste.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lacoste (@lacoste) on

 

Δείτε ακόμη: Τα καλύτερα street style looks από το Paris Fashion Week

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.