ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Met Gala 2019


The Jennettes

24 Απριλίου 2019

20180507_zaf_ny1_334.jpg

To Met Gala θα πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από έναν μήνα και η ανυπομονησία γίνεται όλο και μεγαλύτερη για τα πιο εκκεντρικά και fashion-forward red carpet looks της χρονιάς - και ειδικά για της Rihanna.

Παρακάτω, θα βρείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Met Gala 2019, συμπεριλαμβανομένου του ποιοι είναι οι φετινοί υπεύθυνοι της οργάνωσης και τι είδους looks να περιμένουμε (πιθανότατα, πολύ Gucci): 

Πότε;

Το Met Gala πραγματοποιείται κάθε πρώτη Δευτέρα του Μαίου - άρα το 2019, στις 6 Μαίου.

Ποιο είναι το θέμα:

Το θέμα είναι "Camp: Notes on Fashion" αλλά τι ακριβώς είναι το "camp"; Καλή ερώτηση. Είναι βασισμένο σε ένα άρθρο του 1964 της συγγραφέα Susan Sontag με τίτλο "Notes on Camp". "Η ευρύτερη έννοια του Camp είναι η αγάπη του για το αφύσικο: του τεχνάσματος και της υπερβολής," έγραψε. Ο Andrew Bolton, curator του The Costume Institute (oυσιαστικά αυτός που διοργανώνει το Met Gala μαζί με την Anna Wintour) το εξήγησε λίγο περισσότερο σε μία συνέντευξη με τους New York Times: 

"Ζούμε μία ακραία camp στιγμή και ήταν πολύ επίκαιρο στην πολιτιστική συζήτηση να εξετάσουμε αυτό που συχνά απορρίπτεται ως κενή επιδεξιότητα αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να γίνει ένα πολύ εξελιγμένο και ισχυρό πολιτικό εργαλείο, ειδικά για περιθωριοποιημένους πολιτισμούς. Είτε είναι pop camp, queer camp, high camp, political camp - ο Trump είναι μία πολύ camp φιγούρα - πιστεύω πως είναι πολύ επίκαιρο".

Ποιοι είναι οι συνδιοργανωτές;

Ο creative director της Gucci, Alessandro Michele, ο Harry Styles, η Lady Gaga, η Serena Williams και όπως και κάθε χρόνο, η Anna Wintour.

Tι θα φορέσουν οι καλεσμένοι;

Το θέμα camp φαίνεται πως περιλαμβάνει εκκεντρική και υπερβολική μόδα, που κάνει ένα στιλιστικό statement για την τέχνη, την pop κουλτούρα, ακόμα και την πολιτική, και αφού ο Michele είναι συνδιοργανωτής, είναι πιθανό οι καλεσμένοι να φορέσουν τα designs του.

Ποια θα είναι τα εκθέματα;

Σύμφωνα με τη Vogue, θα υπάρχουν 200 κομμάτια σε έκθεση, τα οποία θα περιλαμβάνουν ανδρικά και γυναικεία ρούχα, γλυπτά, πίνακες και ζωγραφιές - μερικά από τον 17ο αιώνα. Επίσης, εκεί θα βρίσκεται και το διαβόητο φόρεμα - κύκνος της Bjork που είχε φορέσει στα Oscars 2001.

 

Δείτε ακόμη: Τα πιο εντυπωσιακά looks από το Met Gala 2018

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.