ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Σεβασμός, αναγέννηση, σιωπή: Η Ιταλία αποτυπώνει τα συναισθήματα της για τον ιό σε ένα ολόλευκο εξώφυλλο


Μάρθα Κουμπάνη

8 Απριλίου 2020

Σεβασμός, αναγέννηση, σιωπή: Η Ιταλία αποτυπώνει τα συναισθήματα της για τον ιό σε ένα ολόλευκο εξώφυλλο

"Στη μακρά ιστορία που εκτείνεται πάνω από εκατό χρόνια, η Vogue έχει περάσει από πολέμους, κρίσεις, τρομοκρατικές ενέργειες. Η παράδοσή της δεν είναι ποτέ να κοιτάζει από την άλλη. Πριν από δύο εβδομάδες, επρόκειτο να εκτυπώσουμε ένα εξώφυλλο που σχεδιάσαμε για κάποιο χρονικό διάστημα και το οποίο περιελάμβανε τη L'Uomo Vogue σε ένα δίδυμο project.

Αλλά to να μιλήσουμε για οτιδήποτε άλλο - ενώ οι άνθρωποι πεθαίνουν, οι γιατροί και οι νοσηλευτές διακινδυνεύουν τη ζωή τους και ο κόσμος αλλάζει για πάντα - δεν είναι στο DNA της Vogue Italia. Συνεπώς, καταργήσαμε το σχέδιό μας και ξεκινήσαμε από το μηδέν. Η απόφαση να εκτυπώσουμε ένα εντελώς λευκό εξώφυλλο για πρώτη φορά στην ιστορία μας δεν οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε έλλειψη εικόνων - ακριβώς το αντίθετο. Το επιλέξαμε γιατί το λευκό σημαίνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Το λευκό είναι πρώτα από όλα σεβασμός.
Το λευκό είναι η αναγέννηση, το φως μετά το σκοτάδι, το άθροισμα όλων των χρωμάτων.
Το λευκό είναι το χρώμα των στολών που φορούσαν όσοι έβαλαν τη ζωή τους στη πρώτη γραμμή για να σώσουν τη δική μας.

Αντιπροσωπεύει τον χώρο και τον χρόνο για να σκεφτούμε, καθώς και να παραμείνουμε σιωπηλοί.
Το λευκό είναι για εκείνους που γεμίζουν αυτό τον άδειο χρόνο και χώρο με ιδέες, σκέψεις, ιστορίες, γραμμές στίχων, μουσική και φροντίδα για τους άλλους. Το λευκό υπενθυμίζει τότε, μετά την κρίση του 1929, ότι αυτό το άσπιλο χρώμα υιοθετήθηκε για ρούχα ως έκφραση αγνότητας στο παρόν και ελπίδας στο μέλλον.

Πάνω απ 'όλα: το λευκό δεν είναι παράδοση, αλλά ένα κενό φύλλο που περιμένει να γραφτεί, η σελίδα τίτλου μιας νέας ιστορίας που πρόκειται να αρχίσει" .

Αυτό το μήνυμα που συνοδεύει το εξώφυλλο του ιταλικού περιοδικού, τα λέει όλα: τα συναισθήματα της Ιταλίας μετά το σαρωτικό πέρασμα του ιού, την θλίψη, τον σεβασμό αλλά και την ελπίδα για την επόμενη μέρα. Από εμάς δεν υπάρχουν λόγια, παρά μόνο η ηθική υποχρέωση να το μοιραστούμε μαζί σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.