Το Met Gala για πρώτη φορά θα είναι ψηφιακό -To virtual event θα είναι ανοιχτό στο κοινό

Μάρθα Κουμπάνη
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020

Το φετινό Met Gala είχε προγραμματιστεί στις 4 Μαΐου, με θέμα  About Time : Fashion and Duration. Οι διάσημοι προσκεκλημένοι θα είχαν την ευκαιρία να φορέσουν την πιο ευφάνταστη δημιουργία του αγαπημένου τους σχεδιαστή στο κόκκινο χαλί και να εντυπωσιάσουν. Το θέμα, εμπνευσμένο από το έργο Orlando της Virginia Woolf  καλούσε τους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν την δική τους άποψη για το πώς ο πρόσκαιρος χαρακτήρας της μόδας ταξιδεύει μέσα στον χρόνο.

 

 

 

Ο λογαριασμός στο Twitter, @HFMetGala, αφιερωμένος στους fans της μόδας και του Gala, διοργανώνει ένα ψηφιακό Met Ball στις 4 Μαΐου, στο οποίο όλοι μπορούν να λάβουν μέρος, διάσημοι και μη, και να παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή πάνω στο φετινό θέμα του Gala.

“Αν και το φετινό επίσημο Met Gala έχει αναβληθεί επ’ αόριστον, οι διαχειριστές του HFTwit Met θα ήθελαν να ανακοινώσουν ότι το High Fashion Twitter Met Gala θα πραγματοποιηθεί την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου,” αναφέρει μία ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του High Fashion Twitter Met Gala. “Δεδομένης της ανησυχίας και της έντασης που προκαλεί το ξέσπασμα του COVID-19, πιστεύουμε ότι η επιλογή του HFTwit Met Gala είναι η σωστή. Ας ελπίσουμε ότι η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει ένα μικρό σημείο χαράς και ενότητας για αυτή την εκπληκτική κοινότητα .”  

 

Mε σημαντικούς fashion editors ακολουθούν την σελίδα στο Twitter, η ομάδα ελπίζει να δημιουργήσει έναν “online χώρο όπου η φαντασία θα βασιλέψει και η πρακτικότητα θα εξαφανιστεί.” Σύμφωνα με το μανιφέστο του High Fashion Twitter Met, το γκρουπ επιδιώκει να επιτρέψει σε όλους τους λάτρεις της μόδας, από όλο τον κόσμο, να μοιραστούν και να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους.

Οι συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από μία σειρά κατηγοριών που σχετίζονται με το φετινό θέμα. Οι κατηγορίες είναι οι εξής:  “Photoset Creation”, “Brand Challenge”, “Wardrobe Styling”, και “Illustration Expression”. Επίσης, μία λίστα από σχεδιαστές και οίκους μόδας είναι διαθέσιμη για να βοηθήσει στην δημιουργική διαδικασία τους συμμετέχοντες και να εμπλουτίσει τις γνώσεις τους πάνω στην μόδα.

Άραγε θα έχει την λάμψη και το glamour του original Met Gala; Mένει να το μάθουμε.