Η νέα καλλιτεχνική συνεργασία του Marc Jacobs που δεν μοιάζει με καμία άλλη

The Jennettes
Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020

Όταν μιλάμε για δημιουργία, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν όρια. Εξάλλου, ποιος μπορεί να τα ορίσει στη φαντασία, την κινητήριο δύναμη της δημιουργίας; Το γεγονός είναι σαφώς εκτιμητέο στον χώρο της μόδας και ο Marc Jacobs το επιβεβαιώνει με την νέα του συνεργασία.

Πρόσφατα, ο σχεδιαστής ανέβασε μία τρίπτυχη φωτογραφική σύνθεση στο Instagram που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στους followers του, κι όχι άδικα. Οι φωτογραφίες δεν είναι με δημιουργίες από την συλλογή του, αλλά με αυτές της Maya Golyshkina. Η Maya είναι μία 19χρονη καλλιτέχνης από τη Ρωσία, η οποία δημιουργεί με υλικά καθημερινά, όπως μολύβια, καλαμάκια ή παλιά CDs.

Η ομάδα του Marc Jacobs ανακάλυψε την νεαρή κι ομολογουμένως, ευφάνταστη καλλιτέχνη στο Instagram. Επικοινώνησαν μαζί της και η συνεργασία τελικά δεν άργησε να έρθει. Για τον Marc Jacobs λοιπόν, η Maya δημιούργησε φορέματα από τραπουλόχαρτα, σαβαγιάρ και χαρτί υγείας και φωτογραφήθηκε με αυτά, προβάλλοντας τσάντες από τη συλλογή του.

Το αποτέλεσμα μπορεί να σας ξενίσει, ωστόσο είναι μία κίνηση εκ μέρους του σχεδιαστή που δείχνει την εμπιστοσύνη του στο καινούργιο, αλλά και στους νέους ταλαντούχους ανθρώπους. Εν μέσω καραντίνας, σχεδόν όλοι οι σχεδιαστές και τα fashion brands βρήκαν τρόπους να αναδείξουν τη δουλειά τους με διαφορετικό τρόπο, φιλικό προς την αντί-Covid-19 περίοδο και ο Marc Jacobs έκανε το ίδιο με τη σειρά του.

Σίγουρα κανείς δεν περίμενε κάτι παρωχημένο από τον σχεδιαστή κι αυτό το project είναι μία ακόμα απόδειξη ότι η φαντασία του είναι ανεξάντλητη, όπως και η ροπή προς τη δημιουργία πηγαία.