ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Elie Saab: Η νέα του collection είναι αφιερωμένη στη Βηρυτό


Μάρθα Κουμπάνη

12 Σεπτεμβρίου 2020

Elie Saab: Η νέα του collection είναι αφιερωμένη στη Βηρυτό

Σχεδόν ένα μήνα μετά την έκρηξη της Βηρυτού που άφησε πίσω της εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, o Elie Saab παρουσιάζει τη νέα του συλλογή αφιερωμένη στην πληγείσα πρωτεύουσα της πατρίδας του, τον Λίβανο.

Με τίτλο "Beirut, the Sacred Source", η Haute Couture Exclusive Collection του οίκου μόδας αποτελεί ένα μείγμα αιθέριων και απόκοσμων δημιουργιών, που συνδυάζουν τις δραματικές σιλουέτες με τα πιο ντελικάτα υφάσματα.

Στο video, που μοιράστηκε ο οίκος, τα μοντέλα ως άλλα ξωτικά, τριγυρνούν στο δάσος και αποκαλύπτουν τις λαμπερές, σε παστέλ και γήινες αποχρώσεις, δημιουργίες του σχεδιαστή.

"Τα πάντα σ' αυτόν τον κόσμο μοιάζουν φανταστικά και εξωπραγματικά, κι όμως την ίδια στιγμή είναι όλα τόσο αληθινά. Ο Elie Saab "ζωγραφίζει" ένα μονοπάτι προς το μέλλον, ένα μέσο για τη δική του Βηρυτό ώστε να λάμψει ξανά, μία δυνατότητα να ονειρευτεί ξανά, η οποία γεννά την ελπίδα για το μέλλον, ένα μέλλον γεμάτο ευκαιρίες", περιγράφει το luxury brand.

"Το μαγευτικό πνεύμα της Βηρυτού είναι ουσιώδες στις δημιουργίες του Elie Saab. Σχεδιάζει, κουβαλώντας μαζί του τη Βηρυτό, τη ζωντανή της κουλτούρα και την πλούσια καλλιτεχνική της κληρονομία. M' αυτή την καινούργια ευφάνταστη collection Elie Saab, o σχεδιαστής επικαλείται τη Sacred Source [μετ.: ιερή πηγή ], την παλλόμενη κινητήριο δύναμη που επιτρέπει στη Βηρυτό να θριαμβεύει ξανά και ξανά. Δίνει πνοή στην αμφίεση των όμορφων θεοτήτων που ενσαρκώνουν την ουσία της αγαπημένης Βηρυτού".

Ο σχεδιαστής Elie Saab βρισκόταν με τους συνεργάτες του στο ατελιέ του οίκου όταν συνέβη η έκρηξη, στις 4 Αυγούστου. Όπως ο ίδιος αποκάλυψε στη συνέχεια, είδε τον γιο του καλυμμένο με αίματα ενώ την ίδια στιγμή προσπαθούσε να βεβαιωθεί ότι το προσωπικό του ήταν καλά. Τα γραφεία του υπέστησαν καταστροφές, αλλά ο σχεδιαστής δεν άργησε να ξαναπιάσει δουλειά. "Πρέπει να συνεχίσουμε. Δεν θα ήμασταν Λιβανέζοι αν τα παρατούσαμε. Αυτό εξάλλου είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει, είναι να φέρουμε πίσω τους ανθρώπους που χάθηκαν", είχε πει στη συνέντευξή του στο The Bussiness of Fashion.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.