ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Zeus+Δione x Ileana Makri: Έντυσαν την συλλογή «1821» με τα πιο εντυπωσιακά κοσμήματα


The Jennettes

14 Απριλίου 2021

Zeus+Δione x Ileana Makri: Έντυσαν την συλλογή «1821» με τα πιο εντυπωσιακά κοσμήματα

Με τη συλλογή ‘1821’, η Zeus + Δione τιμά την ιστορική επέτειο των 200 χρόνων από την Ανεξαρτησία και αντλεί έμπνευση από τους ήρωες και τις ηρωίδες της Επανάστασης.
Για την Α/Κ 2021, γι’ αυτή τη βαθιά συμβολική συλλογή, η ZEUS + ΔΙΟΝΕ συνεργάστηκε με την εμβληματική, διεθνή Ελληνίδα σχεδιάστρια Ileana Makri, η οποία δημιούργησε κοσμήματα χρησιμοποιώντας  την  παραδοσιακή τεχνική «συρματερή», που έχει τις ρίζες της στην περιοχή των Ιωαννίνων.

jenny.gr

Η Συρματερή, ή αλλιώς «φιλιγκράν», είναι μια μορφή διακόσμησης με μεταλλικό σύρμα πλεγμένο, πεπλατυσμένο ή στριμμένο. Σε αυτήν την τεχνική, το σύρμα που χρησιμοποιείται είναι κυρίως κατασκευασμένο από ασήμι 925 ή καθαρό χρυσό ώστε να είναι μαλακό. Σπανιότερα χρησιμοποιείται και χαλκός. Το μαλακό σύρμα σχηματίζει το εξωτερικό πλαίσιο, το οποίο στη συνέχεια γεμίζει με μικρότερα, μεμονωμένα μοτίβα σε διάφορα σχήματα, χρησιμοποιώντας μια ειδική κόλλα ασημιού. Παραδοσιακά, οι τεχνίτες της Γιαννιώτικης αργυροχοΐας χρησιμοποιούν αυτή την υπέροχη τεχνική για να δημιουργήσουν όμορφα κοσμήματα, διακοσμητικά αντικείμενα και εκκλησιαστικά είδη. 

jenny.gr

Η συλλογή Zeus + Dione X Ileana Makri, δίνει τη δική της σύγχρονη και πολυτελή ερμηνεία στη Συρματερή, ζωντανεύοντας την ιστορία μιας παραδοσιακής τεχνικής που ξεπερνά τις κλασικές φόρμες  και ενσωματώνει  καθαρές γραμμές και περίτεχνα, παραδοσιακά μοτίβα, όπως το διαχρονικό και κομψό  «λαχούρι».

Aποκλειστικά για τους subscribers του jenny.gr Exclusive Benefits -15% στα γυαλιά ηλίου ZEUS + ΔΙΟΝΕ και  -15% σε όλα τα σχέδια της Ileana Makri

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.