ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Semiology: Ένα ελληνικό brand που απαντά με τα ρούχα του στις ανάγκες κάθε σύγχρονης γυναίκας


The Jennettes

17 Ιουνίου 2021

Semiology: Ένα ελληνικό brand που απαντά με τα ρούχα του στις ανάγκες κάθε σύγχρονης γυναίκας
Ένα ελληνικό brand Semiology φτιάχτηκε για όλες τις γυναίκες

Η φθηνή «γρήγορη» μόδα έχει εξελιχθεί για πολλούς σε ένα είδος «μανίας». Οι ντουλάπες μας έχουν κατακλυστεί από ρούχα «μιας χρήσης», που επί το πλείστον είναι φθηνές ρέπλικες χαμηλής ποιότητας των συλλογών μεγάλων εταιρειών. Χιλιάδες προϊόντα fast fashion τόσο στις διάσημες αλυσίδες κολοσσούς, που κάθε εβδομάδα παρουσίαζουν μια νέα συλλογή, όσο και στα online shops προσφέρονται για να ικανοποιήσουν την καταναλωτική μανία μας για μια σεζόν. Σύντομα, καταλήγουν στα σκουπίδια ή στριμώχνονται πίσω-πίσω στα ράφια γιατί απλώς δεν μας κάνουν πια αίσθηση.

Όμως, τα τελευταία χρόνια ο κόσμος της μόδας έχει αρχίσει να αλλάζει αργά και σταθερά και να επενδύει στη βιωσιμότητα. Η πληροφόρηση για τον αντίκτυπο που έχει η βιομηχανία της μόδας στο περιβάλλον -η οποία έρχεται δεύτερη μετά τη βιομηχανία πετρελαίου στη ρύπανση του πλανήτη-, αλλά και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του εργατικού δυναμικού, που εν έτει 2021 συνεχίζει να δουλεύει για εξευτελιστικους μισθους και κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, έχει κάνει τους καταναλωτές να σκέφτονται διπλά το μπλουζάκι με 9,99 ευρώ. 

Ο κόσμος αρχίζει να στρέφεται σε ελληνικά slow fashion brands που επικεντρώνονται στην ποιότητα και στην παραγωγή ρούχων που θα «ζήσουν» για μια ζωή, παρά στην ποσότητα. Δημιουργούν κομμάτια statement που μπορούν άνετα να σταθούν δίπλα σε μεγάλα ξένα brands. 

jenny.gr

Βρείτε το σύνολο

Ένα ελληνικό brand που δημιουργήθηκε με τις αρχές της «αργής & ηθικής» μόδας είναι και το Semiology. Το Semiology είναι η μετονομασία του γυναικείου brand La Stampa, το οποίο έχει παρουσία στην ελληνική μόδα από το 1986. Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας για όλες τις ώρες της ημέρας και για όλους τους ρόλους της ημέρας, δημιουργούν ρούχα με γνώμονα την άνεση, την κομψότητα και την ανάδειξη κάθε γυναικείου σώματος.

jenny.gr

Βρείτε το γιλέκο

«To όνομα Semiology επιλέχθηκε γιατί η σημειολογία ως μια επιστήμη που μελετά τα σημεία και τη σημασία αυτών εξέφραζε πολύ την όλη δουλειά μας. Όλος ο σχεδιασμός και η παραγωγή των ρούχων μας βασίζεται σε κάποια «σημεία» που έχουμε ορίσει, ώστε το αποτέλεσμά μας να είναι άρτιο», εξήγησε η δημιουργός του brand, Ευγενία Βαμβακά. 
Κάθε ρούχο πρέπει να απαντάει σε 5 ερωτήσεις. Συγκεκριμένα, πρέπει:

- να είναι άνετο και να μας κάνει να νιώθουμε ωραία, 
- να μπορεί να συνδυαστεί με πολλά άλλα ρούχα,
- να πλένεται στο πλυντήριο, ώστε να είναι γρήγορη και εύκολη η συντήρησή του,
- να μπορεί να φορεθεί διαχρονικά,
- και να μπορεί να φορεθεί σε πολλές περιστάσεις μέσα στη μέρα, ώστε να είμαστε σωστά προετοιμασμένες.

jenny.gr

Βρείτε το σακάκι και το ζιπ κιλότ 

Όλα τα ρούχα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, ώστε να περνούν από ποιοτικό έλεγχο σε κάθε φάση της παραγωγής τους -πάντα με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα του κάθε μέλους της ομάδας του Semiology. 

Για τη δημιουργία των ρούχων χρησιμοποιούν οικολογικές βαφές και υψηλής ποιότητας φυσικά υλικά, όπως βαμβάκι, λινό, modal και tencel, τα οποία είναι φιλικότερα στην επιδερμίδα, αλλά και στο περιβάλλον. Βγαίνουν από XXS μέχρι XXL, θέλοντας να δώσουν στιλιστικές επιλογές και να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες κάθε γυναίκας. 

jenny.gr

Βρείτε το σακάκι με τη ζώνη

Τα σχέδια είναι minimal αλλά με ιδιαιτερότητες, μοντέρνα αλλά διαχρονικά. Απευθύνονται σε κάθε «σοφή» γυναίκα που θέλει τα χρήματα της να «πιάσουν τόπο», κάνοντας value for money επιλογές.
Η νέα καλοκαιρινή συλλογή του Semiology «μυρίζει» Ελλάδα σε κάθε κομμάτι της. Η σχεδιαστική ομάδα εμπνεύστηκε από αρχαιοελληνικά μοτίβα και τις υφές των ελληνικών μαρμάρων, που όσα χρόνια και αν περάσουν προκαλούν δέος και θαυμασμό. Παράλληλα, χρησιμοποιούν χρώματα της ελληνικής υπαίθρου, συνδυάζοντας τη σοφία της γεωμετρίας με εκείνη της φύσης. 

jenny.gr

Βρείτε το φόρεμα

Το δεύτερο μέρος της συλλογής τους είναι εμπνευσμένο από τα ελληνικά καλοκαίρια, τον ήλιο, τη θάλασσα, τα νησιά, αλλά και το παραθαλάσσιο ελληνικό τοπίο του 1950, που γνώρισαν μέσα από φωτογραφίες κομψών γυναικών του παρελθόντος. 
Η γκαρνταρόμπα πλέον μπορεί να γίνει βιώσιμη και να γεμίσει με ποιοτικά ρούχα ελληνικής παραγωγής που θα βρίσκονται στις προτιμήσεις μας για πολλά πολλά χρόνια και θα μας κάνουν να ξεχωρίζουμε σε κάθε μας βήμα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η επιλογή είναι δική μας.

Βρείτε όλα τα ρούχα του Semiology εδώ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.