ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Kaiser Karl: H mini σειρά του Disney+ για τον Karl Lagerfeld έρχεται


Μάρθα Κουμπάνη

1 Σεπτεμβρίου 2021

Kaiser Karl: H mini σειρά του Disney+ για τον Karl Lagerfeld έρχεται
Kaiser Karl: H mini σειρά της Disney για τον Karl Lagerfeld έρχεται

Την Τρίτη, η Disney+ ανακοίνωσε τα φιλόδοξα σχέδιά της να ενσωματώσει τη ζωή του θρυλικού εκλιπόντος σχεδιαστή Karl Lagerfeld σε μια δραματική σειρά έξι επεισοδίων με τίτλο Kaiser Karl, που βασίστηκε (πήρε το όνομά της από) στη βιογραφία του μεγάλου σχεδιαστή από τον Γάλλο δημοσιογράφο Raphaëlle Bacqué το 2020. Ωστόσο, ο ίδιος ο τίτλος ήταν ένα ψευδώνυμο που δόθηκε στον Lagerfeld από τον ιδρυτή του περιοδικού W, John Fairchild. Παραδόξως, είναι η πρώτη υψηλού επιπέδου προσπάθεια να γίνει κάτι τέτοιο αφότου ο εμβληματικός σχεδιαστής πέθανε μετά από μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος σε ηλικία 85 ετών τον Φεβρουάριο του 2019, ταρακουνώντας τη βιομηχανία της μόδας και σηματοδοτώντας ένα τέλος στην επί δεκαετίες επιρροή του στους οίκους Fendi και Chanel.

Το Kaiser Karl θα πιάσει την ιστορία από το 1972, έναν χρόνο μετά τον θάνατο της Coco Chanel και την αρχή της ανόδου του Lagerfeld στην κορυφή του κλάδου. Ενώ μόλις τη δεκαετία του 1980 αναλάμβανε το τιμόνι του εμβληματικού οίκου, ο Lagerfeld ήταν αποφασισμένος να φτάσει τον ανταγωνιστή Saint Laurent. Το δράμα άρχισε γρήγορα, χάρη, σε μεγάλο βαθμό, στον σύντροφο του Saint Laurent, Pierre Bergé, ο οποίος ήταν πεπεισμένος ότι ο Lagerfeld «έστησε» τη σχέση του Saint Laurent με τον τότε σύντροφο του Lagerfeld, τον Γάλλο δανδή Jacques de Bascher.

jenny.gr

Σύμφωνα με το Deadline, η σχέση του Lagerfeld με τον Jacques de Bascher θα είναι «κεντρική» στην πλοκή της σειράς, παρέχοντας μια σπάνια ματιά στη ρομαντική ζωή που ο Lagerfeld αρνιόταν ότι είχε καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του. Αν και αναγνώρισε τη 19χρονη σχέση του με τον de Bascher, ο οποίος πέθανε από AIDS το 1989, ο Lagerfeld κράτησε τη σχέση τους πλατωνική. «Αγάπησα απείρως αυτό το αγόρι αλλά δεν είχα καμία φυσική επαφή μαζί του», είπε κάποτε ο Lagerfeld στη βιογράφο του de Bascher, Marie Ottavi. «Φυσικά, παρασύρθηκα από τη φυσική του γοητεία…»

Ο μακροχρόνιος σύντροφός του ήταν γνωστός για την άσωτη ζώη του. Ωστόσο, βλέποντας ότι η Disney βρίσκεται πίσω από τη σειρά, μην περιμένετε ότι τα πράγματα θα γίνουν και πολύ γλαφυρά.

Δείτε ακόμη: Karl Lagerfeld: 18 φωτογραφίες από τη ζωή του θρύλου της μόδας

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.