ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Πώς να φτιάξεις τη δική σου capsule wardrobe: Office look edition


Μάρθα Κουμπάνη

14 Οκτωβρίου 2021

Πώς να φτιάξεις τη δική σου capsule wardrobe: Office look edition
Πώς να φτιάξεις τη δική σου capsule wardrobe: Office look

Eίναι Δευτέρα πρωί. Σηκώνεσαι μετά βίας από το κρεβάτι, αφού έχεις πατήσει 16 απανωτά snooze με το ξυπνητήρι να επιμένει να χτυπά (ευτυχώς και δυστυχώς) ανελέητο όπως πάντα. Είναι τα πρώτα κρύα πρωινά και τα πρώτα που έχεις την δικαιολογία ότι σε πλάκωσε το πάπλωμα. Είναι οι πρώτες φθινοπωρινές μέρες για τις οποίες ανυπομονούσες μετά από ένα από τα πιο ζεστά καλοκαίρια της ζωή σου (και του πλανήτη). Και μπορεί να θέλεις το χρόνο σου για να απολαύσεις τον καφέ φίλτρου σου και την παρέα του σκύλου σου, αλλά πρέπει να τρέξεις και να ετοιμαστείς για το γραφείο.

Πηγαίνεις και πάλι στο γραφείο, έχεις επιστρέψει στην ρουτίνα σου μετά από τόσο καιρό και αυτό αρκεί για να σου δώσει ένα καλό κίνητρο. Ρουφάς δυο γουλιές από τον καφέ και έρχεται η ώρα της κρίσης: Aνοίγεις την ντουλάπα και το μαρτυρικό «τι να φορέσω πάλι σήμερα» επιστρέφει (κι αυτό μαζί με την ξεχασμένη κοινωνική μας ζωή) κι εσύ χάνεις χρόνο να ψάχνεις μανιασμένα ανάμεσα στις στίβες και τα ράφια της ντουλάπας, με τον σκύλο σου να σε κοιτά απορημένος.

Ψυχραιμία. Δεν χειάζεται να αγχώνεσαι για την εμφάνιση σου στο γραφείο. Το μυστικό είναι να φτιάξεις μια έξυπνη και κομψή capsule wardrobe που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη μέρες σαν κι αυτή που δεν έχεις χρόνο να το πολυσκεφτείς. Για την δημιουργία μιας τέτοιας γκαρνταρόμπας αξίζει να επενδύσεις σε ένα brand που συνδυάζει τις κλασικές αξίες και επιτυχημένες γραμμές με τον σύγχρονο αέρα και μοντέρνες πινελιές, όπως η Τommy Hilfiger

Συγκεκριμένα το κλειδί για τη δημιουργία μιας capsule wardrobe για το γραφείο, είναι η διαχρονικότητα με μοντέρνες πινελιές, η οποία είναι αναπόσπαστο μέρος του DNA του οίκου Tommy Hilfiger. Αυτό είναι όμως και το ίδιο το νόημα της capsule wardrobe. Κομμάτια ευκολοφόρετα και άνετα που έχουν την ευελιξία να ταιριάζουν με τα περισσότερα ρούχα της ντουλάπας σου, αλλά και μεταξύ τους και να συνθέτουν πολλά διαφορετικά -όλα τους stylish- σύνολα. 

H νέα φθινοπωρινή συλλογή περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα για μοντέρνα office looks που θα εντυπωσιάσουν.

Τι θα χρειαστείς για μια κομψή και σύγχρονη capsule wardrobe για το γραφείο (και για να γλιτώσεις τον πρωινό προβληματισμό).

1. Το μίντι φόρεμα

Δεν υπάρχει κάτι πιο ευκολοφόρετο και θηλυκό από ένα μίντι φόρεμα. Το ευκολοφόρετο μήκος και η feminine σιλουέτα με την τονισμένη μέση  είναι που το χρίζουν must have. Στην νέα συλλογή Tommy Hilfiger θα βρεις μια σειρά από απίστευτα φορέματα με μακριά μανίκια, που θα θέλεις να φοράς κάθε μέρα. Eνημερωμένα με τα μεγαλύτερα trends της φετινής μόδας, θα βρεις φορέματα με χρώμα, floral prints, παιχνιδιάρικες ρίγες, αλλά και all time classic αποχρώσεις για τις λάτρεις του μίνιμαλ.

jenny.gr
jenny.gr

To μίντι φόρεμα μπορεί να φορεθεί με οποιοδήποτε στιλ παπούτσια επιλέξεις, από sneakers και ankle boots, μέχρι μπότες και γόβες. 

Επιπλέον, όταν η θερμοκρασία πέσει κι αλλο θα τα φορέσεις με τις πλεκτές ζακέτες, τα chunky πουλόβερ σου και τα ζεστά πανωφόρια σου.

2. Το μάλλινο παλτό

Και μιας και το αναφέραμε. Το πανωφόρι παίζει σημαντικό ρόλο στα οffice look ειδικά όσο πλησιάζουμε στον χειμώνα, αφού θα είναι εκείνο που θα φοράς περισσότερο. Είναι λοιπόν όχι μόνο απαραίτητο για την ζεστασιά που θα σου προσφέρει, αλλά και γιατί θα «ντύσει» τις εμφανίσεις σου με χαρακτήρα. Το μόνο που μένει είναι να επιλέξεις αν προτιμάς ένα διαχρονικό camel coat που δείχνει πάντα ακριβό ή ένα cool καρό πανωφόρι σαν αυτά που φορούν τα It girls στις εβδομάδες μόδας. Μπορείς φυσικά πάντα να επενδύσεις και στα δύο. Η υπογραφή Tommy Hilfiger σου εξασφαλίζει άλλωστε ότι θα τα έχεις για πολλά, πολλά (πολλά) χρόνια.

jenny.gr
jenny.gr

Ακόμα όμως και στα πιο κλασικά fashion staples o οίκος έρχεται να προσθέσει τις πιο γοητευτικές και updated λεπτομέρειες.

 

jenny.gr
jenny.gr

 

Το καρό επιστρέφει αυτή τη σεζόν με τους πιο σοφιστικέ χρωματικούς συνδυασμούς που κάνουν το μοτίβο να δείχνει πιο μοντέρνο από ποτέ.

3. Τα πλεκτά

Τα knitwear αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της φθινοπωρινής/χειμερινής γκαρνταρόμπας μας ούτως ή άλλως. Είναι εξίσου απαραίτητα για το γραφείο, φορεμένα με τις φούστες και τα παντελόνια μας. Αξίζει να έχεις μια σειρά από πλεκτά sweaters στην ντουλάπα σου, τα οποία θα φορέσεις μόνα τους, με μαντήλια στο λαιμό, φορεμένα πάνω από πουκάμισα με τους γιακάδες να αναδεικνύονται μέσα από αυτά, ή τέλος, λαμπερά κοσμήματα.

jenny.gr

Οι απαλές και ζεστές υφές θα φέρουν αυτή την cozy αίσθηση που αγαπάς στα φθινοπωρινά ρούχα μαζί σου στο γραφείο.

 

4. To παντελόνι με prints

Αν υπάρχει ένα fashion item που θα βγάλει τη fashionista από μέσα σου εύκολα, αυτό είναι το παντελόνι με prints. Τα κορίτσια της μόδας το εντάσσουν όλο και περισσότερο στις εμφανίσεις τους. Τα μοτίβα είτε είναι μεγάλα και εντυπωσιακά, είτε μικροσκοπικά, σε σκούρα χρώματα, σε ισορροπία. Χρειάζεσαι ένα τέτοιο παντελόνι. Θα το συνδυάσεις με πουκάμισα, και μποτάκαι ή loafers.

jenny.gr

5. Τα ankle boots

Ένα σημαντικό tip για chic office looks είναι τα ποιοτικά αξεσουάρ: Tσάντες και παπούτσια είναι τα πρώτα που πρέπει να προσέξεις καθώς θα «χτίζεις» την capsule wardrobe για το γραφείο σου. Είτε λατρεύεις την άνεση ενός block heel, είτε είσαι φαν των ψηλών τακουνιών, αλλά με edgy ύφος, θα βρεις τα ιδανικά μποτάκια στο site της Τommy Hilfiger. Sleek & simple σχέδια ankle boots, αλλά και ψηλά μποτάκια με κορδόνια και τρακτερωτή σόλα (huge trend για το 2021 και το 2022) σε περιμένουν στο tommy.com.

jenny.gr

H ευελιξία αυτού του minimal παπουτσιού το τοποθετεί ψηλά στη λίστα με τα essentials μιας capsule wardrobe, αφού όχι μόνο θα σε πάει με στιλ στο γραφείο αλλά είναι και ιδανικό για να κάνεις τη μετάβαση στην βραδινή έξοδο, με μερικές μικρές αλλαγές/προσθήκες στο look σου.

jenny.gr

Η τρακτερωτή σόλα είναι ένα στοιχείο που κυριάρχησε στα διεθνή runway shows για το φθινόπωρο/χειμώνα 21-22 και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από τον πρωτοπόρο του μοντέρνου στιλ Tommy Hilfiger.

6. H fashionable τσάντα

Το look σου δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένο χωρίς μια εντυπωσιακή τσάντα. Οι περισσότερες γυναίκες για τις καθημερινές στο γραφείο χρειάζονται μια ευρύχωρη και ανθεκτική τσάντα, που να χωράει τα πάντα. Ωστόσο δεν είναι λίγες κι εκείνες που προτιμούν ένα fashionable τσαντάκι με λογότυπα, τα οποία επιστρέφουν. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις η επένδυση σε μια κομψή δερμάτινη τσάντα θα σε ανταμείψει σε βάθος χρόνου.

jenny.gr

Εκτός από το σχήμα της τσάντας σου, το χρώμα είναι επίσης ένας παράγοντας που πρέπει να λάβεις υπόψιν για τo απόλυτο office look.

Η τσάντα είναι ένα πεδίο στο ποίο μπορείς εύκολα να πειραματιστείς και να παίξεις δοκιμάζοντας ζωηρά χρώματα και color combos, που θα τονίσουν σαν θαυμστικό το outfit σου.

jenny.gr

Τα παραπάνω κομμάτια αποτελούν επένδυση. Μπορούν να γίνουν η τέλεια βάση που θα απογειώσει το καθημερινό στιλ σου, στο γραφείο όπου περνάς το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σου και όχι μόνο. Επενδύοντας σε αυτά, θα γλιτώσεις τα γεμάτα άγχος πρωινά και θα κερδίσεις περισσότερο χρόνο για εσένα.

Πλέον δεν χρειάζεται να ξυπνήσεις νωρίτερα. Ούτε να ψάχνεις με τις ώρες τι να φορέσεις, αφού ό,τι κι αν επιλέξεις (ακόμα και με κλειστά-αγουροξυπνημένα μάτια) μπορεί να συνδυαστεί πανεύκολα με κάθε άλλο και το τελικό αποτέλεσμα να είναι φρέσκο. 

Τέλος είναι σημαντικό να ποντάρεις σε διαχρονικά κομμάτια, τα οποία θα έχεις για πολλά χρόνια. Ξέρωντας ότι θα αντέξουν την δοκιμασία του χρόνου, θα γλιτώσεις από περιττές αγορές (και έξοδα) και με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλλεις σε μια πιο βιώσιμη μόδα.

 

Η νέα συλλογή είναι διαθέσιμη στα καταστήματα TOMMY HILFIGER, στο tommy.com και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.