ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Amoena: Το brand που βοηθά τις γυναίκες με μαστεκτομή να ξαναβρούν τον εαυτό τους


Μάρθα Κουμπάνη

22 Οκτωβρίου 2021

Amoena: Το brand που βοηθά τις γυναίκες με μαστεκτομή να ξαναβρούν τον εαυτό τους
Amoena: Οι στηθόδεσμοι και οι προθέσεις σιλικόνης που αλλάζουν τη ζωή των γυναικών με μαστεκτομή

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας για την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, ένα θέμα τόσο σοβαρό όσο και ευαίσθητο. Ο Οκτώβριος έχει χρωματιστεί στη συνείδηση μας με ροζ αποχρώσεις, η ίδια η ασθένεια όμως δεν έχει τίποτα το ροζ για τις γυναίκες που την έχουν βιώσει.

Τόσο ως κοινωνία όσο και ως άνθρωποι, σε ατομικό επίπεδο, οφείλουμε να προσφέρουμε σε αυτές τις γυναίκες σεβασμό και αλληλεγγύη. Ως επαγγελματίες δημοσιογράφοι έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα τους με κάθε δυνατό τρόπο, ενημερώνοντας τις γυναίκες για τις πολυεπίπεδες επιπτώσεις του καρκίνου του μαστού στη ζωή μας και, κυρίως, για τη σημασία της πρόληψης. 

jenny.gr

Το Jenny.gr αφιερώνει το #thepinkmonth στην ενημέρωση και πρόληψη από τον καρκίνο του μαστού, μέσα από πλούσια θεματολογία καθόλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου.

Στα πλαίσια του αφιερώματος, ερευνήσαμε -με σεβασμό και διακριτικότητα- κάθε πτυχή της ασθένειας, της θεραπείας και της αποκατάστασης. Και κάπου εκεί διαπιστώσαμε πως, μετά την μαστεκτομή, οι γυναίκες αυτές που έχουν αντιμετωπίσει με αδιανόητη δύναμη και θάρρος τον καρκίνο, έρχονται αντιμέτωπες με ένα άλλο πρόβλημα, το οποίο φαινομενικά μοιάζει μικρό μπροστά στην εμπειρία της ασθένειας και του χειρουργείου, παραμένει όμως ένα αρκετά σημαντικό πρόβλημα. 

jenny.gr

Το άρθρο αυτό δεν έχει σχέση με τη μόδα και τις τάσεις, θέλει όμως να θίξει ένα σχετικό πρακτικό ζήτημα που προκύπτει μετά τη μαστεκτομή: τα εσώρουχα που χρειάζεται μια γυναίκα μετά το χειρουργείο. Αναζητώντας λοιπόν «σουτιέν μαστεκτομής και προθέσεις σιλικόνης Ελλάδα», ανακαλύψαμε πως η εταιρία που πρωτοστατεί στην δημιουργία τέτοιων ειδικών εσωρούχων και εφοδιάζει σε μεγάλο βαθμό την χώρα μας είναι η γερμανική Αmoena.

Mavrogenis είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της εταιρίας στην Ελλάδα τα τελευταία 27 χρόνια. Για να μάθουμε τα πάντα γύρω από τα ειδικά αυτά εσώρουχα επικοινωνήσαμε με την κυρία Βαλερί Τσίντζου, Marketing Manager της Mavrogenis.

Πόσα χρόνια δραστηριοποιείται στην Ελλάδα η Amoena; Μιλήστε μας για την εταιρία και το πώς ξεκίνησε.

Η Amoena ειδικεύεται στην ανάπτυξη μοναδικών προϊόντων υψίστης ποιότητας και καινοτόμου σχεδιασμού, τα οποία προάγουν την ποιότητα ζωής των γυναικών που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή. Η Mavrogenis είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Amoena τα τελευταία 27 χρόνια. Στόχος της εταιρείας μας, είναι τα προϊόντα της Amoena να αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ζωής της γυναίκας, ώστε να τη βοηθήσει να τονώνει την αυτοπεποίθησή της μετά την επέμβαση της μαστεκτομής. Φροντίζουμε να εκπαιδεύουμε και να παρέχουμε τόσο στους επαγγελματίες υγείας, όσο και στα καταστήματα λιανικής πώλησης καινοτόμες λύσεις, ώστε να εξασφαλίζουμε ότι οι γυναίκες λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή υποστήριξη και εξατομικευμένη λύση.

Η Αmoena εδώ και 40 χρόνια έχει πρωταρχικό στόχο την υποστήριξη των γυναικών παγκοσμίως. Ως πρωτοπόρος στον τομέα αυτό, συνδυάζει την τεχνολογία με την απόλυτη άνεση, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία από ελκυστικά εσώρουχα, μαγιό και προϊόντα που συμβάλλουν καθοριστικά στην αποκατάσταση της συμμετρίας του σώματος και καλύπτουν τις ανάγκες κάθε γυναίκας.

Η ιστορία της ξεκίνησε από τον Cornelius Rechenberg, που ενώ σπούδαζε ως μηχανικός τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Rosenheim, της Γερμανίας, επινόησε και δημιούργησε μια καινούργια πρόθεση από σιλικόνη, η οποία θα προσέφερε μια πιο φυσική αίσθηση.

jenny.gr

Σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται μια γυναίκα μετά την μαστεκτομή και πώς αντιμετωπίζει τη νέα κατάσταση;

Μετά την μαστεκτομή, συχνά συνυπάρχουν συναισθήματα φόβου για την έκβαση της νόσου, θυμού ("γιατί σε εμένα"), ενοχές ("τι δεν έκανα σωστά;"). Αλλάζει ο τρόπος που μέχρι τώρα η γυναίκα αντιμετώπιζε τη ζωή της και τις προοπτικές της για το μέλλον.

Βλέπει πολύ διαφορετικά τον εαυτό της και τους ρόλους που επιτελεί ως σύντροφος, μητέρα και εργαζόμενη. Το αίσθημα πίεσης που νιώθει επιδεινώνει το συναισθηματικό στρες. Στην πραγματικότητα, κάθε γυναίκα αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο τη νέα κατάσταση. Πολλές γυναίκες έχουν την ανάγκη να επαναπροσδιορίσουν τις προτεραιότητές τους στη ζωή και να επανεξετάσουν τη θηλυκότητά τους. Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό να εκφράσουν ελεύθερα τα συναισθήματά τους και να έχουν θετική διάθεση κάτι που θα διευκολύνει και την ανάρρωσή της.

Είναι πολύ σημαντικό να απευθυνθούν σε άτομα που μπορούν να στηριχθούν πάνω τους, να ασχοληθούν με δραστηριότητες που τους δίνουν χαρά, να ευχαριστιούνται ακόμα και τις πιο μικρές χαρές της ζωής. Επίσης, μπορούν να εκφράσουν τους φόβους τους στον γιατρό τους και να λύσουν τις απορίες τους, καθώς επίσης και να απευθυνθούν σε δομές ψυχοκοινωνικής στήριξης ατόμων με εμπειρία καρκίνου.

jenny.gr

Ποιες είναι οι ανάγκες τους σε αυτό το στάδιο της ανάρρωσης και πώς εμπλέκεται η Amoena σε αυτό το στάδιο;

Μετά την επέμβαση της μαστεκτομής, είναι σημαντικό για την γυναίκα να μην χάσει την αυτοπεποίθησή της. Έχει ανάγκη για αποκατάσταση της συμμετρίας και της ισορροπίας του σώματός της. Η όμορφη εμφάνιση μετά από μια επέμβαση μαστού βοηθά σε μεγάλο βαθμό μια γυναίκα να επιστρέψει πιο άμεσα στην καθημερινότητά της, να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής και πιο γρήγορη ανάρρωση.

Για τον λόγο αυτό, η Amoena σχεδιάζει με επιτυχία προθέσεις που προσφέρουν απόλυτη ομοιομορφία στην εμφάνιση και μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Επίσης, εξισορροπούν το βάρος στο σώμα και με τον τρόπο αυτό προλαμβάνουν το λεμφοίδημα, τους πόνους στον αυχένα και την πλάτη, που προκύπτουν από την κακή στάση του σώματος και εξασφαλίζουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Αισθανόμαστε ότι η κάθε γυναίκα δικαιούται την καλύτερη δυνατή φροντίδα και αυτό γίνεται όχι μόνο με μια πρόθεση σιλικόνης, αλλά και με όμορφα εσώρουχα και μαγιό σε μοντέρνα σχέδια. Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, μπορούμε να της προσφέρουμε όλα αυτά, που θα την βοηθήσουν να ανακτήσει αρμονία στην εμφάνισή της και αυτοπεποίθηση.

Η εταιρία έχει σκοπό να βελτιώσει την ποιότητα ζωής της γυναίκας παρέχοντάς της ένα συνδυασμό προϊόντων και υπηρεσιών, με τα οποία μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά της είτε πρόκειται για μια αγκαλιά με τα αγαπημένα της πρόσωπα είτε για μια εντυπωσιακή εμφάνιση με μαγιό στην παραλία.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι πρόθεσης και τι ανάγκες καλύπτουν;

Οι προθέσεις πρέπει να μοιάζουν όσο πιο πολύ γίνεται με τον υπάρχοντα μαστό σε μέγεθος και σχήμα, δημιουργώντας μια αρμονική εμφάνιση στο σώμα. Είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να συμπεριφέρονται ως αληθινοί μαστοί, κινούνται φυσιολογικά όταν κινείται η γυναίκα και παίρνουν το κατάλληλο σχήμα όταν ξαπλώνει. Επίσης αντισταθμίζουν το βάρος του κανονικού μαστού ώστε να μην υπάρχει μυοσκελετική επιβάρυνση.

Η Amoena προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία προθέσεων, οι οποίες ταιριάζουν στο σώμα, τις ιδιαιτερότητες και τον τρόπο ζωής κάθε γυναίκας που έχει κάνει επέμβαση μαστού και είναι διαθέσιμες σε πολλά μεγέθη για να καλύπτουν κάθε ανάγκη. Για παράδειγμα υπάρχουν οι αυτοκόλλητες προθέσεις που γίνονται ένα με το σώμα και ακολουθούν κάθε κίνηση, οι οποίες είναι ιδανικές για δραστήριες γυναίκες, καθώς και προθέσεις με ειδικό σχεδιασμό που προσφέρουν περισσότερη αίσθηση δροσιάς και αποτελούν την τέλεια λύση για γυναίκες που αθλούνται ή αντιμετωπίζουν εξάψεις.

Επίσης υπάρχουν προθέσεις που μοιάζουν απόλυτα με αληθινό μαστό ακόμα κι όταν η γυναίκα αγκαλιάζει κάποιον και προθέσεις ειδικά σχεδιασμένες για χρήση στο νερό, για γυναίκες που αγαπούν την κολύμβηση.

jenny.gr

Ποια είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά ενός ειδικού στηθόδεσμου και ποιες ανάγκες οφείλει να καλύπτει;

Οι στηθόδεσμοι προσφέρουν μια μοναδική αίσθηση αυτοπεποίθησης και θηλυκότητας. Είναι ειδικά σχεδιασμένοι ώστε να συγκρατούν σταθερά και με ασφάλεια την πρόθεση σιλικόνης. Συνδυάζουν τέλεια την καλή εφαρμογή με την άνεση, ενώ παράλληλα ανακουφίζουν από τον πόνο στον αυχένα, την πλάτη ή το λεμφοίδημα.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά ενός στηθόδεσμου είναι:

- Άνετες, ρυθμιζόμενες τιράντες που στηρίζουν την πρόθεση χωρίς να επιβαρύνουν τους ώμους. Δεν πιέζουν και βοηθούν στην αποφυγή του λεμφοιδήματος.
- Διακριτικές θήκες, οι οποίες κρατάνε με ασφάλεια την πρόθεση στη θέση της.

- Ειδικά σχεδιασμένα ντεκολτέ αγκαλιάζουν την πρόθεση διασφαλίζοντας έτσι την τέλεια εφαρμογή ενώ παράλληλα προσφέρουν μεγαλύτερη κάλυψη σε ατέλειες από ουλές.

- Φαρδύτερη φάσα στο κάτω μέρος των στηθόδεσμων παρέχουν στήριξη και σταθερότητα εξασφαλίζοντας ότι η πρόθεση θα παραμείνει με ασφάλεια στη θέση της. 

 - Απαλή μπανέλα, η οποία βοηθά στον όμορφο σχηματισμό του στήθους και δείχνει το ντεκολτέ πιο ελκυστικό. Επίσης, παρέχει άριστη στήριξη της πρόθεσης χωρίς να ασκεί πίεση στην περιοχή του στήθους ή του ευαίσθητου μετεγχειρητικού δέρματος.

Πώς ορίζονται τα μεγέθη; Είναι το ίδιο με τους κανονικούς στηθόδεσμους ή υπάρχει κάποια άλλη κλίμακα;

Τα μεγέθη είναι ίδια με τα μεγέθη των κανονικών σουτιέν, δεν υπάρχει κάποια διαφορετική κλίμακα. Επίσης, οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι της Amoena, λαμβάνουν υπόψη τις ατομικές ανάγκες της κάθε γυναίκας ώστε να την βοηθήσουν να επιλέξει τον σωστό στηθόδεσμο που εξασφαλίζει άνεση στην κίνηση, ασφαλή εφαρμογή της πρόθεσης και θηλυκότητα.

jenny.gr

Για όσους δεν γνωρίζουν, την πρόθεση σιλικόνης και τον στηθόδεσμο τα συστήνει ο γιατρός ή τα αναζητούν οι γυναίκες μόνες τους;

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ο γιατρός συστήνει στη γυναίκα τη χρήση της πρόθεσης σιλικόνης και του ειδικού στηθόδεσμου. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις κατά τις οποίες οι γυναίκες ενημερώνονται για τα προϊόντα της Amoena από κάποια φίλη τους, που έχει υποβληθεί και αυτή σε επέμβαση μαστού. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα ασφαλιστικά ταμεία καλύπτουν την ειδική πρόθεση σιλικόνης Amoena καθώς και τον ειδικό στηθόδεσμο.

Έρχεστε σε επαφή με τις γυναίκες μετά την αγορά, παρέχετε συμβουλές και οδηγίες χρήσης ή κάτι σχετικό;

Στην προσπάθειά μας να είμαστε συνεχώς στο πλευρό των γυναικών που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση μαστεκτομής, ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους και μετά την αγορά.
Παρέχουμε έγκυρες πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με τα προϊόντα μας, τη σωστή χρήση, συμβουλές εφαρμογής και επιλογής του κατάλληλου σχεδίου. Φροντίζουμε να ενημερώνονται για τα νέα σχέδια σουτιέν και μαγιό ώστε να ανανεώνουν την συλλογή τους. Επίσης, στην εταιρεία μας υπάρχει γραμμή χωρίς χρέωση ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για να λύσουν όλες τις απορίες τους για τα προϊόντα μας, την αποζημίωση και τον τρόπο προμήθειάς τους από εμάς.

Έχετε κάποια συγκεκριμένη ιστορία από πελάτισσά σας, που σας έχει μείνει μέχρι σήμερα;

Καθημερινά γευόμαστε την ευγνωμοσύνη των γυναικών που χρησιμοποιούν τις προθέσεις και γενικά όλα τα προϊόντα Amoena. Είναι ωραίο να γνωρίζεις ότι έχεις αλλάξει έστω και λίγο τη ζωή μιας γυναίκας. Αυτή η γυναίκα θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε, μια από εμάς.

Δεν θα ξεχάσω το βλέμμα ανακούφισης και χαράς μιας πελάτισσάς μας, μόλις 46 ετών, μητέρα 2 παιδιών, πριν αρκετά χρόνια. Όπως μας εξομολογήθηκε, μόλις είχε χειρουργηθεί και το ηθικό της ήταν πολύ πεσμένο. Το μυαλό της είχε κατακλυστεί από δυσοίωνες σκέψεις επιβίωσης και αγωνίας για τις επερχόμενες θεραπείες. Όταν ήρθε στο κατάστημά μας ήταν τόσο απογοητευμένη και αγχωμένη, όπως μας εξήγησε πως φοβόταν να γυρίσει σπίτι και να αντικρύσει τα παιδιά της που ήταν σε ευαίσθητη ηλικία. Είχε να τα αγκαλιάσει πολύ καιρό και αυτό τη γέμιζε τύψεις. Όταν δοκίμασε την πρόθεση σιλικόνης, συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε κανείς να διακρίνει κάτι διαφορετικό στην εμφάνισή της, ήταν όπως πριν. Της εξηγήσαμε ότι αυτό θα της έδινε τον χρόνο να συνειδητοποιήσει τη νέα κατάσταση στην οποία βρισκόταν, να βρει την ψυχική της ηρεμία για να το συζητήσει όποτε εκείνη το επιθυμούσε. Και ξαφνικά άρχισε να κλαίει και μας είπε ότι ήταν η πρώτη φορά μετά από 2 μήνες που έκλαιγε από χαρά! Έφυγε ενθουσιασμένη για να πάει σπίτι να αγκαλιάσει τα παιδιά της. Μετά από λίγες μέρες επικοινώνησε μαζί μας για να μας πει ότι όλα είχαν αλλάξει πια, επέστρεψε γρήγορα στην ρουτίνα της φορώντας την ειδική πρόθεση και δεν έμεινε σπίτι ούτε λεπτό.

jenny.gr

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της Amoena για νέα προϊόντα;

Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης των προϊόντων επικεντρώνεται στη δημιουργία λύσεων που σέβονται τις προσωπικές ανάγκες των γυναικών που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση μαστού σε κάθε στάδιο της πορείας αποκατάστασης μετά την επέμβαση. Σε συνεργασία με επαγγελματίες υγείας και γυναίκες που χρησιμοποιούν τα προϊόντα, σχεδιάζει και αναπτύσσει λύσεις που ικανοποιούν πλήρως τις ανάγκες των γυναικών μετά τη μαστεκτομή.
Πρόσφατα ανέπτυξε μια νέα σειρά προϊόντων αποκατάστασης με πολύ καινοτόμα χαρακτηριστικά. Υπάρχουν μελλοντικά πλάνα ανάπτυξης νέων, ακόμα πιο καινοτόμων λύσεων που θα ικανοποιήσουν περισσότερο την επιθυμία των γυναικών για θηλυκότητα, θα αποκαταστήσουν τη θετική εικόνα για το σώμα τους και θα ξαναζωντανέψουν την αυτοπεποίθησή τους.

INFO

amoena.gr
[email protected]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.