ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Encore: (Και) Ο Oscar de la Renta εισέρχεται στη vintage αγορά


Μάρθα Κουμπάνη

23 Νοεμβρίου 2021

Encore: (Και) Ο Oscar de la Renta εισέρχεται στη vintage αγορά
Ο Oscar de la Renta εισέρχεται στην vintage αγορά

Ο Oscar de la Renta μπαίνει και αυτός στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των μεταπωλήσεων.

Ο οίκος κυκλοφορεί τη δική του πλατφόρμα μεταπώλησης που ονομάζεται Encore. Σκοπός του είναι να παρέχει στους πελάτες μια βιώσιμη εναλλακτική λύση, επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής και τη χρησιμότητα εξαιρετικών vintage κομματιών. Η μάρκα συνεργάζεται με μεμονωμένους πελάτες και αξιόπιστους πωλητές vintage κάνοντας μια exclusive επιλογή από μοναδικά κομμάτια Oscar de la Renta.

Η εξέλιξη του resale fashion είναι απίστευτα γρήγορη, με όλο και περισσότερα fashion labels να στρέφονται σε αυτό, στο όνομα της βιωσιμότητας. Υπάρχουν περισσότερες από 50 εταιρείες που εισήλθαν πρόσφατα ή επένδυσαν στη μεταπώληση, συμπεριλαμβανομένων luxury labels όπως ο Burberry και massive brands όπως η Levi's, retailers όπως το Nordstrom και fast-fashion players όπως η H&M. Οι επωνυμίες τείνουν να πιστεύουν ότι η μεταπώληση μπορεί να τους φέρει νέους πελάτες, νέες πηγές εσόδων και βιωσιμότητα.

Στο Encore μπορείτε να βρείτε μια σειρά από φορέματα Oscar de la Renta, αλλά και εντυπωσιακά κοσμήματα διαφορών εποχών. Ο ιστότοπος συνεργάζεται με το Archive, μια υπηρεσία που απευθύνεται σε brands που θέλουν να αποκτήσουν την κυριότητα της αγοράς μεταχειρισμένων κομματιών τους.

Οι πωλητές στο Encore by Oscar de la Renta μπορούν επίσης να επιλέξουν να δωρίσουν τα έσοδα από τις πωλήσεις τους σε έναν από τους φιλανθρωπικούς συνεργάτες του οίκου, Habitat for Humanity, Dress for Success, World Central Kitchen και τους Colleagues of Los Angeles. Σύμφωνα μάλιστα με έκθεση, η αγορά μεταχειρισμένων αναμένεται να αποφέρει έσοδα 160,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος. Η συνολική αγορά μεταπώλησης αυξήθηκε κατά 53,3% τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η έκθεση προβλέπει ότι μέχρι το 2030, οι Αμερικανοί καταναλωτές θα ξοδέψουν 353,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε μεταχειρισμένα αντικείμενα. Πρόκειται για αύξηση 153,5% το 2020, 3,2 φορές μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη 36,7% για τον τομέα του λιανικού εμπορίου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.