ΣΤΙΛ FASHION NEWS

«Virgil was here»: To τελευταίο fashion show του Abloh για τον Louis Vuitton, ήταν αφιερωμένο σε εκείνον


Μάρθα Κουμπάνη

1 Δεκεμβρίου 2021

«Virgil was here»: To τελευταίο fashion show του Abloh για τον Louis Vuitton, ήταν αφιερωμένο σε εκείνον
Η είδηση του θανάτου του μοναδικού Virgil Abloh βύθισε στην θλίψη τον κόσμο της μόδας. Ο δημιουργός του διάσημου fashion brand Off-White και creative director της ανδρικής συλλογής του οίκου Louis Vuitton, έφυγε από τη ζωή στα 41 έπειτα από διετή μάχη με το αγγειοσάρκωμα, μία σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου.

Αμέσως μετά τον θάνατό του, ο οίκος Louis Vuitton ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει στο Μαϊάμι την SS22 menswear collection, για να « αποτίσει φόρο τιμής στη ζωή και την κληρονομιά μιας δημιουργικής ιδιοφυΐας».

262621312-286665700054790-1888655634194789961-n.jpg
Image source: @ancremagazine

Χθες το βράδυ ο οίκος παρουσίασε την τελευταία συλλογή του μπροστά σ' ένα κοινό που αποτελούνταν από διασημότητες και ανθρώπους της μόδας, από την Hailey Bieber μέχρι τον Kanye West και τη Rihanna. Στο show την παράσταση έκλεβε ένα πολύχρωμο άγαλμα με την μορφή του Abloh που είχε στραμμένο το βλέμμα προς τον ουρανό, στον οποίο ένα άλλο θέαμα εντυπωσίαζε. Μια σειρά από φωτιζόμενα drones δημιούργησαν μια σαΐτα, το «VA» ως φόρο τιμής στην πολιτεία της Βιρτζίνια απ΄όπου καταγόταν ο Virgil και το συγκινητικό μήνυμα «Virgil was here».

262183088-903422213899101-3944530857247926654-n-1.jpg
Image source: @wavefr

Στο Marine Stadium ο CEO του γαλλικού οίκου, Michael Burke, εκφώνησε έναν αποχαιρετηστήριο λόγο με έντονη συναισθηματική φόρτιση, πριν την έναρξη του show.

«Το συγκινητικό show που πρόκειται να παρακολουθήσετε αποτελεί μία ιδέα του Virgil, που συζητήσαμε πρώτη φορά πριν τρία χρόνια. Βασίζεται στo κλασικό μοτίβο της ενηλικίωσης, ειδωμένο σαφώς από μία σύγχρονη οπτική, καθώς πρόκειται για τον Virgil, που συμβαδίζει με τα δεδομένα του 21ου αιώνα, εκφράζοντας το μοναδικό του ταλέντο και το όραμά του. Η ιδέα της ενηλικίωσης υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική για τον Virgil καθώς επιθυμούσε να εμπνέει και να δίνει δύναμη στις νεότερες γενιές»

Ο Virgil Abloh ονόμασε τη συλλογή "Amen Break". Πρόκειται για μία τέλεια απεικόνιση του πώς ένα drum break που ηχογραφήθηκε από τους Winstons, ένα συγκρότημα funk και soul, το 1969 έγινε το πιο αυθεντικό drum break δείγμα. «Ονόμασα τη συλλογή έτσι γιατί νομίζω ότι είναι τόσο βαθιά: Είναι αυτή η ιδέα ότι κάτι μπορεί να επαναληφθεί από τόσους πολλούς καλλιτέχνες σε τόσα πολλά τραγούδια σε σημείο που «λιώνει».Παρεμπιπτόντως, δεν αποζημιώθηκαν για αυτό. Και οι άνθρωποι δεν ξέρουν ότι το μοτίβο των ντραμς στο αγαπημένο τους τραγούδι προερχόταν από ένα πολύ συγκεκριμένο σόουλ τραγούδι — και είναι ένα δείγμα που το κάνει δυνατό», είχε δηλώσει ο ίδιος ο Virgil Abloh γι' αυτό το show.

Οι δημιουργίες του αντανακλούν αυτό ακριβώς το ενδιαφέρον mix & match στοιχείων και επιρροών. Με πολλά, διαφορετικά μοτίβα, άλλοτε μικρότερα και άλλοτε μεγαλύτερα και ανατρεπτικούς, πρωτότυπους συνδυασμούς. Αποτέλεσμα μια σειρά από ενδιαφέροντα κοστούμια, επιβλητικά puffers και φορέματα από nylon που δένουν με ζώνη τονίζοντας την μέση.

Στο τέλος του show ο ουρανός γέμισε με πυροτεχνήματα και η φωνή του Virgil αακούστηκε από τα ηχεία να λέει «Η ζωή είναι τόσο μικρή, που δεν αξίζει να ξοδέψεις ούτε μία ημέρα δίνοντας προσοχή στο τι πιστεύουν οι άλλοι πως μπορείς να κάνεις, σε σχέση με το τι μπορείς να κάνεις πραγματικά».

Δείτε το εντυπωσιακό show:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.