ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Βarbie x Βalmain: Ο Olivier Rousteing παίρνει «εκδίκηση» για την παιδική του ηλικία


Μάρθα Κουμπάνη

7 Ιανουαρίου 2022

Βarbie x Βalmain: Ο Olivier Rousteing παίρνει «εκδίκηση» για την παιδική του ηλικία
Η Barbie εισέρχεται στον ψηφιακό στρατό του Balmain

Ήταν τον Μάρτιο του 2021 όταν ο οίκος Balmain συνεργάστηκε με τη Μattel και δημιούργησε Barbie CGI models για την καμπάνια της φθινοπωρινής συλλογής. Η Barbie και ο Ken εντάχθηκαν στον ψηφιακό στρατό του καλλιτεχνικού διευθυντή Olivier Rousteing και φόρεσαν την collection Φθινόπωρο-Χειμώνας 2021.

Αυτήν τη φορά ο γαλλικός οίκος και η Barbie ανακοίνωσαν μια πολύπλευρη συνεργασία που αποτελείται τόσο από μια επικείμενη συλλογή όσο και από μια σειρά αποκλειστικών NFTs, τα οποία σηματοδοτούν την πρώτη εμφάνιση της μάρκας Barbie στον χώρο της ψηφιακής τέχνης.

«Όπως οι εικόνες της καμπάνιας μας καθιστούν πολύ σαφές, η Barbie και ο Balmain ξεκινούν μια ξεκάθαρα πολυπολιτισμική, inclusive και πάντα γεμάτη χαρά περιπέτεια», δήλωσε ο Olivier Rousteing.

Τα δύο ονόματα συνεργάζονται σε μια συλλογή ready to wear ενδυμάτων και αξεσουάρ, η οποία θα περιλαμβάνει περισσότερα από 50 κομμάτια. Θα είναι διαθέσιμη από τις 13 Ιανουαρίου μέσω του ιστότοπου Balmain, των καταστημάτων Balmain, της Mattel Creations και άλλων παγκόσμιων retailers.

Στην συλλογή βλέπουμε mini φορέματα με τους signature τονισμένους ώμους, παγιέτες, στράπλες mermaid gowns, μεταξωτά κοστούμια και σετ πιτζάμες. Όλα στις αποχρώσεις του baby pink, hot pink και της τσιχλόφουσακας. Ο Rousteing έχει επαναδημιουργήσει ακόμη και τα εμβληματικά πλέον φορέματά του Fabergé (από την συλλογή AW12) σε ματζέντα Swarovskis. Παράλληλα με τη συλλογή, η Barbie x Balmain θα περιλαμβάνει τρία NFT που θα δημοπρατηθούν στο διαδίκτυο, καθένα από τα οποία θα συνοδεύεται με ένα φυσικό σχέδιο σε μέγεθος κούκλας.

«Για μένα, είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό εμπορικό project. Είναι πολύ συναισθηματικό», είπε ο Rousteing στους New York Times, σκεπτόμενος τη ντροπή που ένιωθε παίζοντας με τις κούκλες Barbie ως παιδί. Ως εκ τούτου, η πλειοψηφία της συλλογής προορίζεται να είναι χωρίς φύλο. «Το να έχω την Barbie στον στρατό μου στον Balmain, το να κάνω μια συλλογή εμπνευσμένη από αυτήν όπου δεν υπάρχουν ρούχα για αγόρια ή για κορίτσια, είναι η μικρή μου εκδίκηση. Νομίζω ότι η Barbie αντιπροσωπεύει έναν χαρούμενο, ονειρεμένο κόσμο. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με ένα όνειρο. Αλλά ας είναι το όνειρο του 2022 και όχι του 1960».

Jenny.Gr

Jenny.Gr
Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.