ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ο οίκος Chanel θα παρουσιάσει την Cruise συλλογή του τον Μάιο στο Μονακό


Μάρθα Κουμπάνη

9 Φεβρουαρίου 2022

Ο οίκος Chanel θα παρουσιάσει την Cruise συλλογή του τον Μάιο στο Μονακό
Πρόκειται να είναι το πρώτο Cruise show της μάρκας με κοινό από τον Μάιο του 2019, όταν η Viard έκανε το ντεμπούτο της.

Πριν μερικές ημέρες ο οίκος Chanel παρουσίασε την Haute Couture συλλογή του στο Παρίσι .Το show άνοιξε έφιππη η Charlotte
Casiraghi
, πρέσβειρα του οίκου. Η Chanel έρχεται να επισφρεγίσει την σχέση τους, επιλέγοντας τη γενέτειρά της το Μονακό ως προορισμό για τη συλλογή Cruise 2023, σε ένα show που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 5 Μαΐου 2022 .

Πρόκειται να είναι το πρώτο Cruise show της μάρκας με κοινό από τον Μάιο του 2019, όταν η Viard έκανε το ντεμπούτο της.

Εκτός από την Haute Couture S/S 2022, η εγγονή της Αμερικανίδας σταρ του κινηματογράφου Grace Kelly γύρισε την πρώτη της διαφημιστική καμπάνια για τον Chanel στο Μονακό, και επίσης συμμετέχει σε μια σειρά συζητήσεων με θέμα την λογοτεχνία εκδήλωση, με τίτλο Rendez-vous littéraires rue Cambon
Το Μονακό ήταν ένας αγαπημένος προορισμός για την Gabrielle Chanel, που το 1929 έχτισε τη βίλα της La Pausa στο Roquebrune-Cap-Martin, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το Μονακό, το θρυλικό Πριγκιπάτο ήταν επίσης αγαπημένο μέρος του Karl Lagerfeld, ο οποίος έκανε την La Vigie την καλοκαιρινή του κατοικία από το τέλη της δεκαετίας του 1980 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Το 2006, η CHANEL αποκάλυψε την συλλογή Métiers d'art 2006/07 στην Όπερα του Μόντε Κάρλο.

Το La Vigie ήταν επίσης η τοποθεσία για τη γαμήλια δεξίωση της Casiraghi το 2019, στην οποία φόρεσε ένα λευκό σατέν νυφικό φόρεμα από τη συλλογή υψηλής ραπτικής της Chanel για την άνοιξη του 2019, την τελευταία σχεδιασμένη από τον Lagerfeld.

«Επιλέγοντας να παρουσιάσει το Cruise show 2022-23 στο Μονακό, η Virginie Viard σφραγίζει και παρατείνει τους δεσμούς της Chanel με το πριγκιπάτο. Αυτή η σχέση ενσαρκώνεται τέλεια από τη Charlotte Casiraghi, πρέσβειρα και εκπρόσωπο του οίκου από το 2021, πρόεδρο και ιδρύτρια του Les Rencontres Philosophiques de Monaco και προστάτιδα του Jumping International de Monte-Carlo», είπε η Chanel.

Η συλλογή Cruise έχει εδραιωθεί στην ιστορία του Οίκου από τα τέλη της δεκαετίας του 1910 όταν η Gabrielle Chanel πρόσφερε στους πελάτες της ελαφριά, άνετα σχέδια που φτιαγμένα για διάφορους ηλιόλουστους προορισμούς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.