ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Σοφία Κοκοσαλάκη: Η συλλογή κοσμημάτων που έφτιαξε ο σύντροφός της για να την τιμήσει


JTeam

28 Ιουνίου 2022

Σοφία Κοκοσαλάκη: Η συλλογή κοσμημάτων που έφτιαξε ο σύντροφός της για να την τιμήσει
Sophiakokosalaki.com
Υπέροχα κοσμήματα που εμπνέονται από την Οδύσσεια

Το 2019, έφυγε από τη ζωή μία υπέροχη Ελληνίδα σχεδιάστρια, σε ηλικία μόλις 49 ετών. Ο σύντροφος και πατέρας της 9χρονης κόρης του, Stelli, Antony Baker, φρόντισε να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη της και να την τιμήσει μέσα από μία συλλογή κοσμημάτων, που εμπνέεται από τη δουλειά, την έμπνευση και τις τεχνικές της Σοφίας Κοκοσαλάκη.

Jenny.Gr
Sophiakokosalaki.com

Η συλλογή για τον χειμώνα 2022/2023 εμπνέεται ξεκάθαρα από την Ελλάδα και την Οδύσσεια του Ομήρου. Η επιστροφή των πλοίων του Οδυσσέα στην Ιθάκη, μετά από τον Τρωικό πόλεμο. Τα κομμάτια της συλλογής εξερευνούν τα στοιχεία από τα οποία κατασκευάζονταν τα πλοία στην αρχαία Ελλάδα, 3000 χρόνια πριν. Οι άγκυρες, τα κατάρτια, τα μοτίβα και τα σχήματα των πλοίων αλλά και τα κοχύλια βρίσκονται στα κοσμήματα.

Το χρυσό, η πέρλα και το ασήμι είναι στοιχεία που υπήρχαν και στις προηγούμενες συλλογές, ενώ τα κομμάτια βρίσκονται σε περιορισμένη διαθεσιμότητα στην ιστοσελίδα της σχεδιάστριας. «Για μένα, αυτό είναι το πιο συναρπαστικό στοιχείο του ελληνικού πολιτισμού σε κάθε εποχή του. Από την αρχιτεκτονική μέχρι το κόσμημα, η μαστοριά είναι εκπληκτική. Οι Έλληνες τεχνίτες ήταν πολύ πιο ικανοί από άλλους πολιτισμούς της εποχής. Οι χρυσοχόοι της Αθήνας είναι μερικοί από τους καλύτερους στον κόσμο. Έχουν τεράστια γνώση κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αν είναι να τιμήσω τη Σοφία με το να διατηρήσω το brand με κάποιον τρόπο, πρέπει να τιμήσω την Ελλάδα, γιατί αυτήν ακριβώς τιμούσε και η ίδια», ανέφερε στη Vogue Greece ο σύντροφός της, Anthony Baker.

Jenny.Gr
Sophiakokosalaki.com

Με αυτόν τον τρόπο, τιμά την κληρονομιά και τις ρίζες της σχεδιάστριας, ενώ ξέρει ότι είναι κάτι που θα ήθελε η ίδια, αφού έχει κληροδοτήσει την αγάπη της για τα κοσμήματα και στην κόρη της.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.