Φεύγει ο Alessandro Michele από την Gucci;

Instagram/L'OFFICIEL PARIS

Φήμες θέλουν τον Alessandro Michele να είναι έτοιμος να αποχωρήσει από την Gucci, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια επιβεβαίωση από την διοίκηση του οίκου

Ακόμα μια μεγάλη αλλαγή έρχεται να ταράξει τα νερά της παγκόσμιας μόδας -πιθανότατα!

Φημολογείται έντονα από πηγές του χώρου, ότι ο Alessandro Michele, ο creative director του οίκου Gucci από το 2015, πιθανόν να αποχωρήσει από τη θέση του στο άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα με το WWD, ο ιταλικός οίκος μόδας Gucci θα προχωρήσει σε επίσημη δήλωση πάνω στο θέμα μέχρι αύριο, ενώ μέχρι στιγμής αρνείται να σχολιάσει τις φήμες. Κοντινή πηγή του οίκου ανέφερε ότι ζητήθηκε από τον creative director να κάνει μια μεγάλη σχεδιαστική αλλαγή. Είναι αβέβαιο αν ο Michele αρνήθηκε να το πράξει ή αν τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Σύμφωνα με μια άλλη πηγή ο François-Henri Pinault CEO της εταιρείας Kering, στην οποία ανήκει ο οίκος Gucci, έχει στα άμεσα πλάνα του να φέρει μια μεγάλη αλλαγή αισθητικής/πορείας στο brand.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερες πηροφορίες αυτή τη στιγμή για το θέμα. Αν όμως επιβεβαιωθεί, δε θα είναι η πρώτη μεγάλη αλλαγή που φέρνει η Kering στα brand της τα τελευταία χρόνια. Φαίνεται πως αγαπημένο τους παιχνίδι είναι οι μουσικές καρέκλες, παίζοντάς τις με σχεδιαστές και brands. Ας θυμηθούμε τον Riccardo Tisci που έφυγε από την Burberry και στη θέση του πήγε ο Daniel Lee, πρώην creative director της Bottega Veneta, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την μεταμόρφωση του οίκου και τη θέση του Lee πήρε ο Matthieu Blazy

Ποιος είναι όμως ο Alessandro Mιchele για τη Gucci;

Ο Michele πήγε στον οίκο μόδας Gucci το 2015 και έφερε μαζί του αέρα ανανέωσης και μεγάλες αλλαγές! Ο σχεδιαστής εντέχνως έπαιξε και συνεχίζει να παίζει με τα όρια μεταξύ αντρικού και γυναικείου ρούχου, παρουσιάζοντάς τα σε ένα show από το 2017 μέχρι και φέτος. Η αγάπη του για το vintage είναι έκδηλη και η gender fluid αισθητική του αψεγάδιαστη. Στα χρόνια που ο Michele βρίσκεται στη θέση του creative director του οίκου, έκανε πολλά και ενδιαφέροντα projects, όπως το “Hacker Project” με τον οίκο Balenciaga και μια εξαιρετική συνεργασία με την Adidas. Στο τελευταίο του show έβαλε δίδυμα αδέρφια να περπατάνε μαζί στην πασαρέλα me το χαρακτηριστικό gender-fluid στιλ του οίκου.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.