ΣΤΙΛ RUNWAYS

Gucci Twinsburg: O Alessandro Michele παρουσίασε ένα ολόκληρο show μονοζυγωτικών διδύμων


Μάρθα Κουμπάνη

24 Σεπτεμβρίου 2022

Gucci Twinsburg: O Alessandro Michele παρουσίασε ένα ολόκληρο show μονοζυγωτικών διδύμων
Getty/Ideal Image
68 ζευγάρια μονοζυγωτικά δίδυμα αδέλφια περπάτησαν στο show του οίκου Gucci στην Milan Fashion Week

«Καλώς ήρθατε στο Twinsburg»,έγραφε το θέμα στο e-mail που έλαβαν οι καλεσμένοι στο show του οίκου Gucci στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου. To concept του Alessandro Michele για αυτή τη σεζόν ήταν ταύτιση σε μια εποχή διχασμένη, κάτι που θέλησε να εκφράσει ο σχεδιαστής επιλέγοντας στο show του να περπατήσουν 68 ζευγάρια μονοζυγωτικών δίδυμων.

Ο Michele, είναι το παιδί μιας τέτοιας μητέρας. «Είμαι γιος δύο μητέρων». Η μαμά Eralda και η μαμά Giuliana «μοιράζονταν μια γενετική αλληλεγγύη, αλλά, πάνω απ' όλα, μοιράζονταν μια οικειότητα που ήταν απρόσιτη σε άλλους», έγραψε Michele στις σημειώσεις του.

Όντας στα ηνία του οίκου Gucci ο ιδιοφυης Alessandro Michele έχει καταφέρει πολλές φορές να μας προκαλέσει σοκ μέσα από τις επείξεις του, μας έχει τρομάξει ή μας έχει κάνει να ανατριχιάσουμε και αυτή την φορά το πέτυχε μέσα από την ιδέα της δυαδικότητας.

«Σαν διά μαγείας, τα ρούχα είναι διπλά. Φαίνεται να χάνουν το καθεστώς της μοναδικότητάς τους. Το αποτέλεσμα είναι αλλοτριωτικό και διφορούμενο. Σχεδόν ένα ρήγμα στην ιδέα της ταυτότητας, και μετά, η αποκάλυψη: τα ίδια ρούχα εκπέμπουν διαφορετικές ιδιότητες σε φαινομενικά πανομοιότυπα σώματα. Η μόδα, τελικά, ζει με σειριακούς πολλαπλασιασμούς, που δεν εμποδίζουν την πιο γνήσια έκφραση κάθε δυνατής ατομικότητας», είπε ο Michele.

Στην συλλογή που παρουσιάστηκε σε ένα σκοτεινό σκηνικό με πορτρέτα διδύμων του Mark Peckmezian, που πόζαραν ο ένας δίπλα στον άλλο, είδαμε retro κοστούμια και prints με λαχούρια,maxi αέρινα φορέματα με cut outs, 70s επιρροές και στοιχεία εμπνευσμένα από την κινεζική κουλτούρα.

Τα αξεσουάρ ήταν όπως πάντα statement: Eντυπωσιακά head pieces και oversized earrings, face jewelry και γυαλιά ηλίου στολισμένα με σειρές από κρυστάλλινα κρόσσια.

Τα μοντέλα πιάστηκαν από το χέρι και παρέλασαν μαζί στο φινάλε, σε ένα παιχνιδιάρικο και ταυτόχρονα μεγαλειώδες καθρέφτισμα της μοναδικότητας της ταυτότητας και της μόδας.

Δείτε τα πιο εντυπωσιακά looks της συλλογής στη gallery παρακάτω: